•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Filmom 'La La Land' se večeras otvara 73. filmski festival u Veneciji

U sredu uveče počinje 73. Venecijanski filmski festival, u čijem glavnom takmičarskom programu provereni filmski autori kreću u trku za "Zlatnim lavom".

Ove godine u Veneciji će premijeru imati novi filmovi Terrencea Malicka, Andreja Končalovskog, Emira Kusturice, Denisa Villeneuvea, Wima Wendersa, Amata Escalantea, Toma Forda, Francoisa Ozona...

Specijalizirane filmske internet stranice napominju kako se s nestrpljenjem očekuje Malickov film "Putovanje života", dokumentarac s naratorom glumicom Kate Blanchet, koji se bavi postankom sveta.

S nestrpljenjem se očekuje i novi film venecijanskog slavljenika Končalovskog Raj, zatim Kusturičino novo ostvarenje Na mliječnom putu s Monicom Bellucci, a koje će biti prikazano poslednjeg dana Festivala, 9. septembra.

Film Denisa Villeneuvea "Dolazak" bavi se prvim kontaktom ljudi s vanzemaljskom civilizacijom, dok filmski kritičari apostrofiraju i film Christophera Murraya "Slepi Hrist", koji govori o čoveku koji živi u čileanskoj pustinji i veruje kako je on lično Isus Hrist.

Festival će biti otvoren filmom "La La Land" Damiena Chazellea, a žirijem predsedava Sam Mendez, autor poznat po ostvarenju "Američka lepota".

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...