•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Oasis: Supersonic (2016)

„Ne budi besan zbog prošlosti“, savetuje Oasis u jednom od svojih najvećih hitova iz ’90-ih godina prošlog veka. Lakoća ostvarenja (koja) zavisi samo od toga čega se to sećate. „Supersonic“, temeljno zabavan dokumentarac o rock bendu, koji je režirao Mat Whitecross, ima čvrst i specifičan fokus, pri čemu ograničava svoju priču na otprilike četiri godine od trenutka kada je grupa osnovana do spektakularnog koncerta 1996. godine u Knebvortu (enlg. Knebworth), u Engleskoj, koji je posetilo ukupno 250.000 obožavalaca tokom dve večeri.

U filmu nema nikakvih novih intervjua, pa je osvežavajuće to što nema pojedinaca koji govore. Umesto toga, audio intervjui sa osnivačima, Liamom i Noelom Gallagherom – braćom koja su poznata po otvorenoj međusobnoj borbenosti – i članovima benda, rođacima i saradnicima, spojeni su tako da formiraju privlačnu priču.

Brojni stariji snimci i ponovno stvaranje događaja (koji su nekoliko klasa iznad današnjih standarda) ispunjavaju film velikom količinom rock’n’roll-a, droge i gotovo stalnih sukoba.

Gallagheri su velike ličnosti; njihova bučnost je često komična, ali ne uvek i namerna. Međutim, oni u filmu nikako nisu iskarikirani. (Ovo možda ima veze sa njihovom ulogom izvršnih producenata u ovom filmu.) Ljudi koji su Gallaghere doživljavali samo kao likove iz tabloida mogu se iznenaditi vrlo uzbudljivim i čak dirljivim momentima u filmu.

Tokom filma, Noel prikazuje akutno razumevanje povezanosti sa obožavaocima koja je i dovela do toga da muzika ovog benda dobije na značaju. Ovaj film nije samo jedna vrsta elegije o grupi, većo kulturnoj dominaciji rock’n’rolla, koja se završila skoro deceniju pre nego što se to desilo s Oasisom.

Žanr:dokumentarni, muzički
Godina:2016
Reziser:Mat Whitecross
Producent:Noel Gallagher, Liam Gallagher
Uloge:Paul Arthurs, Christine Biller, Mark Coyle
Uzrast:R
Studio:Mint Pictures, Nemperor, On The Corner Films
Zemlja:UK
Website:supersonic-movie.com
Jezik:engleski
Trajanje:122 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...