•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Handmaiden (Ah-ga-ssi) (2016)

Postoji izreka koja se često pripisuje piscu petparačkih priča, Jimu Thompsonu, a to je u njegovim pesmama ima samo jedan zaplet: „Ništa nije onako kako izgleda.“ U slučaju filma The Handmaiden, ova maksima jednako važi kako za samu priču tako i za ceo film. Film počinje neprimetnim premeštanjem vrcavog Fingersmitha Sare Waters (u stilu Dikensove) u Koreju okupiranu Japancima davnih ’30-ih godina prošlog veka. Priča prati Sookee (Kim Tae-ri), koja je ulični lopov, a ujedno i sluškinja Lady Hideko (Kim Min-hee), bogate naslednice. Sve je uređeno tako da se postave temelji Sookeenom saradniku spletkarošu po imenu Fujiwara (Ha Jung-woo), koji ima za cilj da oženi Hideko i ukrade njeno nasledstvo – pre nego što je pošalje u ludnicu. Ono što dodatno komplikuje stvari jesu rastuća osećanja koja Sookee počinje da oseća prema Hidekou.

Međutim, to je samo jedan deo priče. Ostatak je toliko napet, seksepilan i iznenađujuć da bi bilo šteta otkriti nešto više o ovom filmu. Reditelj Park Chan-wook (Oldboy) je oduvek imao zapanjujuće oko za kinematografiju, iako je poznatiji po tome da drugima uslovno rečeno kopa oči drugima. U filmu The Handmaiden, on prikazuje lakoću i humor koji se ne vidi u njegovim ranijim radovima. Veza između Sookee i Hidekoa – koliko god da je eksplicitna – ne govori o eksploataciji ili šokantnosti, već o radosti i intimnosti nove ljubavi. I naravno, nekome se polako odseku prsti, ali to je, otprilike, samo jedna scena.

Žanr:drama, romansa, triler
Godina:2016
Reziser:Chan-wook Park
Scenario:Sarah Waters, Seo-kyeong Jeong
Uloge:Min-hee Kim, Jung-woo Ha, Jin-woong Jo
Award:30 nagrada i 31 nominacija
Studio:Moho Film, Yong Film
Zemlja:South Korea
Jezik:koreanski
Trajanje:144 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...