•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Bitter Moon (1992)

Film "Gorki mesec", Romana Polanskog iz 1992. godine, možda je jedan od najkompletnijih filmova, bar što se tiče fenomena zvanog ljubav u savremenom svetu: pojava, razvoj, kulminacija a potom i njeno gašenje, kao i sve propratne pojave koje uz to idu - nezainteresovanost, zapostavljanje, ljubomora, mržnja.

Radnja filma je poprilično jednostavna:na krstarenju mladi, ne baš srećni, bračni par susreće književnika invalida koji im priča svoju životnu priču. Nakon nekoliko "flashback"-ova priča u protagonistima izaziva osećanja koja pokreću neverovatan rasplet.

Piter Kojot, Emanuela Senjer, Hju Grant i Kristin Skot-Tomas demonstrirali su sjajne glumačke sposobnosti. Zanimljivo obrađena i vođena priča od strane Polanskog čini da skoro 140 minuta snažne drame gledaocu prođe za tili čas.

Film je svojevremeno označen oznakom "R" zbog prisustva scena seksa, nasilja, uživanja alkohola i narkotika. U današnje vreme, kada je prisustvo gorenavedenog dovedeno na nivo podrazumevanosti u svakom filmu, ova oznaka više nije nešto čime film može skrenuti pažnju i privući gledaoce. Ali za to nema ni potrebe. "Gorki mesec" je film koji nije u rangu perverzne ljubavne limunade, već film koji u gledaocu izaziva emocije i pobuđuje razmišljanje o ljubavi, o tome kako je steći, sačuvati i kako kontrolisati događaje u vezi kako se ne bi razvijali u nezeljenom pravcu.


MM
Žanr:drama, romansa, triler
Godina:1992
Reziser:Roman Polanski
Scenario:Roman Polanski
Uloge:Hugh Grant, Kristin Scott Thomas, Emmanuelle Seigner
Uzrast:R
Box office:4
Studio:Columbia Pictures
Zemlja:France
Jezik:Engleski, francuski
Trajanje:139 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...