•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Light Between Oceans (2016)

Svetionik: vizuelna metafora muške sujete, uređaj koji sprečava brodolome, i dom usamljenom svetioničaru, koji vapi za društvom koje bi ga spasilo sopstvenih misli. Zvuči romantično i, možda, izaziva uzdahe? Možda je ovo dobra postavka za jednu finu romansu? Pa, takva je i bila zamisao M.L. Stedmana, pisca popularnog romana koji je dao povoda za film „The Light Between Oceans“, melodramu koja je preplavljena osećanjima.

Tom Sherbourne (Michael Fassbender) se nedavno vratio kući u Australiju nakon što je učestvovao u borbama u Velikom ratu. On je čovek koji ne priča mnogo, naizgled izubijan od borbi sa ratišta u Evropi, a kada dobije šansu da zauzme usamljeno mesto svetioničara, on je i više nego oduševljen time i oberučke je prihvata. Situacija se, međutim, malo menja onda kada upozna Isabel (Alicia Vikander): ona je ćerka lokalnog učitelja u malom gradu u kojem je Tom proveo „odsustvo“ iz svetionika na Janus Rocku.

Ona mu se pridružuje na njegovom malom otoku na moru, deleći život s njim u spektakularnoj izolaciji. Jedini život za koji znaju jeste onaj koji žive zajedno sami, pa tako – što i nije iznenađenje – oni žele bebu; međutim kako ljudska priroda ne želi da im se povinuje, čudne okolnosti ih dovode u stravičnu dilemu. More izbacuje dete na obalu njihovog izolovanog sveta, pa moraju da izaberu da li će prijaviti istinu zajednici na kopnu ili ne... Ovaj film sniman je u raskošnom stilu – kotrljajuća morska pena snimljena je u svoj svojoj kremastoj, tamnoj raskoši boje vina. Na isti način snimani su i mnoge sekvence izlaska i zalaska sunca, koje gotovo kao da se tope u ružičastoj i beloj svetlosti.

Ipak, uprkos veoma snažnim nastupima izuzetno talentovane glumačke ekipe, ovaj film se bori da se izdigne iznad nedostataka koji se mogu primetiti u samoj priči. Zaplet nosi određenu dozu intrige do samog kraja filma, da bi se na samom kraju sve to izgubilo u oblaku jeftine sentimentalnosti. Uz toliko toga što se dešava u samom filmu, privlačnost je samo površinska. Naslov sam po sebi predstavlja odgovarajući sinonim za veći rad – film zvuči impresivno, duboko i kobno – iako je na kraju u mnogo površniji nego što se misli.

Žanr:drama, romansa
Godina:2016
Reziser:Derek Cianfrance
Scenario:Derek Cianfrance, M.L. Stedman
Uloge:Michael Fassbender, Alicia Vikander, Rachel Weisz
Uzrast:PG-13
Award:4 nominacije
Box office:12.5M USD
Studio:Heyday Films, LBO Productions (II), DreamWorks
Zemlja:UK
Jezik:engleski
Trajanje:133 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...