•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Dan in Real Life (2007)

Film "Danova prava ljubav" drugo je ostvarenje Petera Hedgesa, reditelja filma "Pieces of April" i scenariste filmova "Sve zbog jednog dečaka" i "What's Eating Gilbert Grape" (prema vlastitom romanu). "Danova prava ljubav" vrlo je uspeli spoj porodicnog filma i romantične komedije, prepun zanimljivih karaktera i odnosa, duhovitih situacija i emotivnih prizora.

Dan Burns (S. Carrell) pisac je i kolumnist, poznat po odmerenim i moralnim savetima o raznim problemima porodicnog života i odnosa roditelja i dece. Prošle su četiri godine otkad je Dan izgubio svoju ženu, ljubav svoga života i od tada živi samo za svoje tri ćerke: sedamnaestogodišnju Jane (A. Pill) koja silno želi da vozi tatin auto, petnaestogodišnju Caru (B. Robertson), strašno zaljubljenu u nekog klinca i devetogodišnju Lilly (M. Lawson) koja vapi za tatinom pažnjom i ljubavlju. Jednog vikenda on kreće s njima u posetu dedi, Poppyju (J. Mahoney) i baki, Nani (D. Wiest). To je tradicionalno godišnje okupljanje cele porodice, ispunjeno igrama, smehom i izletima. U lokalnoj knjižari Dan upoznaje Marie (J. Binoche) i oni provode jutro uz kafu i dug razgovor. Dan se zaljubi na prvi pogled, i sazna da Marie ima momka. Dan se vrati u porodicnu kuću da bi dočekao brata Mitcha (D. Cook) s novom devojkom - a to je Marie...

U glavnoj ulozi nastupa američki glumac i komičar Steve Carrell koji se proslavio komedijom "The 40-Year Old Virgin" reditelja Judda Apatowa i televizijskom serijom "U uredu". Glavnu žensku ulogu glumi poznata francuska glumica J. Binoche (Raskid, Tri boje: Plavo, Čokolada).

Reditelj i koscenarista Hedges uspeva elegantno i s lakoćom da izvede vrlo složene porodicne prizore i ozbiljnim stvarima da da jednostavnost zanimljive društvene igre.

Žanr:komedija, drama, romansa
Godina:2007
Reziser:Peter Hedges
Scenario:Pierce Gardner, Peter Hedges
Uloge:Steve Carell, Juliette Binoche, Dane Cook
Uzrast:PG-13
Award:4 nominacija
Box office:47.6M USD
Studio:Touchstone Pictures, Focus Features, Jon Shestack Productions
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:98 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...