•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

A Dog's Purpose (2017)

Šta to sve znači? Zašto smo ovde? I tačno koliko brutalnih scena smrti pasa ćemo videti u sledećih 100 minuta? Odovori na ova pitanja, prema filmu „A Dog’s Purpose“, su: (a) Nema ubedljivog odgovora; (b) Poslastice, ljubav i češkanje po stomaku; i (c) Otprilike četiri. Zasnovan na bestseleru W. Bruce Camerona koji će vam izmamiti suze na oči, „Purpose“ prati put psećeg duha (kojem glas pozajmljuje budalasto-slatko čudo, Josh Gad) koji prolazi kroz niz neverovatno divnih oblika: čovekov najbolji prijatelj za sva vremena, rase i sezone.

Prvi kratki dašak života – u vidu divljeg šteneta koje se našlo s pogrešne strane štapa šinterske službe – završava se eutanazijom (u sceni koja na svu sreću nije prikazana). Međutim, ponovno rođenje dolazi brzo u vidu krznenog drugara, zlatnog retrivera po imenu Bailey. Usvojen od strane porodice koja deluje kao da dolazi iz grozničavog sna Normana Rockwella, Bailey je simpatični nevaljalac koji u kući prevrće, obara i redovno proždire predmete koji se ne jedu, i na svu sreću nije svestan povremenih tamnih trenutaka – raketna kriza na Kubi, sve veća naklonost ka burbonu koju tata ujutru pokazuje – pa mu ti trenuci promiču. Čak i kada njegov pratilac, Ethan (Bryce Gheisar), odraste iz smešnog deteta u pravog Amerikanca (Riverdaleov KJ Apa) i krenu da ga zanimaju neke stvari za odrasle, Bailey ostaje njegov verni pratilac, iako njegova posivela njuška i sve sporiji hod označavaju da se približava ono neizbežno „zbogom“. (sa ili bez unutrašnje besmrtnosti, na Zemlji i dalje važe pseće godine.)

Tako se reinkarnacije u „A Dog’s Purpose“ nastavljaju dalje: nemački ovčar iz ’70-ih koji je zapravo policijski pas sa brkatim partnerom (John Ortiz) koji ima nos za krijumčarenu robu; kratkonogi korgi koji živi za ostacima pice i vrlo kratkim šetnjama po parku; dlakavi bernardinac ostavljen da propada u sumornom dvorištu prepunom đubreta. Neki vlasnici su dobri, a neki su odvratni ili nemarni; skoro svi oni su usamljeni, što možda predstavlja i najkonstantnije prihvatanje emocija koje ne pripadaju prijatnom spektrumu iz ovog filma. (Što se tiče ubijanja svojih četvoronožnih zvezda, ne brinite: smrt dolazi najmekšim korakom – u vidu kosmičkog vrtloga svetlosti koji je nešto između lava lampe i lasera)

Režiser Lasse Hallström, veteran u biranju nesvakidašnjih glumačkih ekipa i priča („Chocolat“, „The Cider House Rules“), snima koristeći raskošno bogatu Technicolor tehniku, čak iako pripovedački vrlo često deluje kao da boji prstima. Svaki segment, propisno uokviren u knjiškom maniru i uz muzičku podlogu (marame i „Simon & Garfunkel“ za ’60-te, „Jheri Curls i A-ha“ u ’80-im), odvija se umirujuće blago, kao priča pred spavanje. Sam film se odvija kao porodični film iz nekog drugog doba, a njegov nežni senzibilitet je uklonjen iz čudnih referenci pop kulture i meta slojeva najmodernije zabave za svaki uzrast. Efekat je sladunjav i blagonaklono retro, i samo malčice dosadan – utešna čokoladica za dušu.

Žanr:avantura, komedija, drama
Godina:2017
Reziser:Lasse Hallström
Scenario:W. Bruce Cameron, Cathryn Michon
Uloge:Josh Gad, Dennis Quaid, Peggy Lipton
Uzrast:PG
Studio:Amblin Entertainment, Original Pictures, Pariah Entertainment Group
Zemlja:United States
Website:www.adogspurposemovie.com
Jezik:engleski
Trajanje:100 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....