•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Pobednik Tribeca Film festivala gost Beldocsa

Nakon prošlonedeljne vesti da čak pet filmova sa Sandensa, uključujući i pobednike, stiže na 10. jubilarni Beldocs, još jedna velika novina za samu manifestaciju – aktuelni pobednik Tribeca Film Festivala, rediteljski debi snimatelja Krejga AtkinsonaDo Not Resist, biće prikazan u međunarodnom takmičarskom programu! Autor filma proslavio se filmom Detropia kao kamerman, koji je bio i višestruko nagrađivan. Film Do Not Resist je režirao, snimao, montirao i producirao, a Krejg Atkinson stiže na Beldocs zajedno sa producenticom filma Lorom Hartrik.

Radnja filma počinje na ulicama Fergusona, u državi Misuri, gde zajednica žali zbog smrti Majkla Brauna... Iz te perspektive, film, , nudi zapanjujući pogled na trenutno stanje u američkoj policiji i uvid u njenu budućnost. Film koji je osvojio Tribeku, stavlja gledaoce u sam centar zbivanja – od vožnje sa SWAT timom Južne Karoline i prikaza policijskog treninga tokom seminara u okviru kojeg uče o važnosti „pravednog nasilja“, do kongresne rasprave povodom širenja vojne opreme u odeljenjima policije u provinciji – sve se to odigrava pre samog istraživanja u kome se ispituje dokle nove kontroverzne tehnologije, uključivši i predvidljive policijske algoritme, mogu da ih odvedu dalje.

Film je nakon premijere filma u Njujorku, Do Not Resist je pokupio sjajne kritike. Holivud Riporter napisao je da je u pitanju jedno od najboljih savremenih dokumentarnih filmova, koji pokazuje “tiho uznemirujući pogled na policiju u Americi danas”, a Varajeti kaže da je Krejg Atkinson izoštrio priču o “programu Vlade o promeni vojne opreme u sprovođenju zakona širom zemlje”.

“Ovaj film koristi dokumentaristiku da prodre dublje u svet kinematičkog iskustva. Bili smo zadivljeni rediteljskim debijem snimatelja, koji je već dokazan u ovom poslu. Do Not Resist baca novo svetlo na zastrašujuću priču o militarizaciji policije. Na ubitačan način, reditelj koristi neverovatne pristupe kako bi prikazao moć i silu iznutra”.

10. Beldocs biće održan od 8. do 15. maja paralelno u nekoliko beogradskih dvorana, gde će biti prikazano više od 80 filmova u različitim programskim celinama. Mnogi filmovi doživeće na Beldocsu svoje evropske ili svetske premijere. Beldocs će otvaranje i zatvaranje upriličiti u Sava centru, a ostali programi biće u Dvorani kulturnog centra, Domu omladine Beograda, u Velikoj sali Jugoslovenske kinoteke u Uzun Mirkovoj i u sali “Dinko Tucaković” u Kinoteci u Kosovskoj. Prvi put, u okviru Beldocsa biće održan i market dokumentarnih filmova, sufinansiran sredstvima programa Evropske unije, Kreativna Evropa.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...