•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Journey to the West: Demon Chapter (2017)

Kako prodati internacionalnu zvezdu akcije i komedije američkoj publici? Sony Pictures, distributer šarmantnog akciono-fantastičnog filma „Journey to the West: The Demons Strike Back“ i Hong Konga u kojem se radnja filma odvija, još uvek nisu našli dobar način da plasiraju Stephena Chowa, glumca koji je počeo da stvara filmove, na tržišta van azijskog, naročito otkad je prestao da glumi u svojim filmovima. Sony (i Magnum Releasing, koji takođe distribuira Chowove filmove) nisu uložili previše napora u promociju filma „Journey to the West: Conquering the Demons“, iz 2013. godine, na domaćem tržištu, čiji je Chow bio jedan od scenarista i režisera. Slična situacija ponovila se i kod nastavka, čiji je Chow režiser i scenarista, „The Demons Strike Back“, koji predstavlja slobodniju adaptaciju popularnog romana Wua Cheng’ena. I ponovo 2015. godine, ovoga puta sa „The Mermaid“, fantaziju-komediju koju je Chow režirao. Ovo se čini kao bacanje para: „Conquering the Demons“ ostvario je profit od oko $18000 u Americi (na bednih 7 platna), iako je u Kini zaradio $196 miliona, dok je „The Mermaid“ zaradila $3 miliona (na 106 platna) u poređenju sa titanskih $526 miliona na kineskom tržištu.

Sony bi Chowov poslednji film mogao da promoviše kao drugarsku komediju o čoveku u celibatu i majmunskom bogu usijane glave – sa dosta borbe. U novom „The Demons Strike Back“, čija premijera u SAD-u je navodno bila 3. februara, simpatičan odnos ljubavi i mržnje razvija se između Brother Tanga (Kris Wu), naivnog budističkog monaha na hodočašću u Indiji, i njegovog nevoljnog učenika Sun Wukonga (Kenny Lin), temperamentnog majmuna koji postaje besmrtan nakon što upadne u raj i pojede magične breskve koje produžavaju život. To daje humane uloge ogromnim akcionim scenama u kojima se Bude, velike poput planina, i džinovski pauci, poput onih koje smo videli u „Lord of the Rings“, sukobljavaju sa Wukongom, koji može da menja oblik (kao kada, na primer, povećava svoju veličinu dok ne dostigne visinu King Konga), i njegovim prijateljima u obliku bogova životinja: sujetan čovek-svinja Pigsy (Yang Yiwei) i priglupa riba Sandy (Mengke Bateer) koja može da govori.

Iako Chowov scenario sadrži par površnih, ali zarazno zabavnih, scena borbe, „The Demons Strike Back“ je u suštini komedija o prijateljima, mada sa nekoliko suvišnih prijatelja (komični likovi koje glume Yiwei i Bateer su bolno „operisani“ od humora). Dok su Pigsy i Sandy predstavljeni kao likovi sa tikovima – Pigsy žudi za svime što sjaji, a Sandy sve tumači doslovno, u stilu Ameliae Bedeliae ili Draxa the Destroyera iz „Guardians of the Galaxy“ – Tanga i Wukonga definiše jedinstvena dinamika gospodara i sluge.

Munjevito brzi flešbekovi podsećaju nas da je Wukong ubio (usmrtio) Duan (Shu Qi), Tangovu devojku, u „Conquering the Demons“ nakon što je Buda naredio Wukongu da štiti Tanga tokom njegovih putovanja. Uprkos tome, Tang, beznadežni optimista, veruje da će njegov učenik na kraju sazreti. Na Tangovu nesreću, Wukong je egoistični cinik koji mrzi autoritete.

Najbolji komični trenuci Wua i Lina kao dvojca dešavaju se kada Tang ignoriše Wukongova upozorenja i uleće pravo u nevolju. Wukong ga upozorava da ne prihvata milostinju od demonskih Samarićama, koji se pretvaraju da su bogovi, koje sreću u toku svojih putovanja. Lin nas dobro nasmeje time što se trgne i prevrne očima dok Tang ležerno razgovara sa sukubama (succubama), demonskim tarantulama koje uzimaju oblik lepih žena kako bi zavele i proždrale muškarce. Wu je, s druge strane, izuzetan u slapstick komediji, naročito onda kada Wukong koristi čini za kontrolisanje tela kako bi primorao Tanga da izvede neprijatan improvizovan striptiz za tiranskog kralja (Bei-er Bao) koji se ponaša kao dete. Wu i Lin vezuje snažna hemija, ali samo zato što je Chow bio dovoljno pametan da „Journey to the West“ pretvori u visokobudžetnu akcionu avanturu koju pokreću karakteri – nešto što bi se Amerikancima svidelo, da uopšte znaju da postoji.

Žanr:avantura, komedija, fantazija
Godina:2017
Reziser:Hark Tsui
Scenario:Stephen Chow, Si-Cheun Lee
Uloge:Bei-Er Bao, Mengke Bateer, Sihan Cheng
Uzrast:PG-13
Studio:Star Overseas, Alibaba Pictures Group, China Film Group
Zemlja:China
Jezik:mandarinski
Trajanje:109 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....