•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Kusturici dodeljena nagrada 'Zlatni vitez'

Reditelju Emiru Kusturici u Moskvi je uručen "Zlatni vitez", najveća nagrada 26. Međunarodnog filmskog festivala, koji je održan u Sevastopolju.

Kusturica je nagradu dobio za životno delo i film "Na mliječnom putu", koji je i otvorio festival u Sevastopolju.

Odluka o dodeljivanju nagrade srpskom režiseru objavljena je prošlog meseca, tokom održavanja festivala, ali je Kusturica bio sprečen da otputuje u Sevastopolj.

"Zlatnog viteza" srpskom režiseru u Moskvi uručio je predsednik festivala, ruski narodni umetnik Nikolaj Burljajev.

"Nagrade imaju smisla kada ih dobiješ iz ruku koje poštuješ, a Burljajev je čovek koji je igrao u moja dva omiljena filma 'Ivanovo detinjstvo' i možda u najznačajnijoj sceni koja je ikad napravljena u svetu filma, a to je izlivanje zvona u Rubljovu. A kad čovek dobije nagradu od takvog čoveka, više je nego srećan", rekao je Kusturica za "Sputnjik".

Srpski režiser je u nedelju doputovao u Moskvu, gde se pridružio umetničkoj reprezentaciji Srbije, koja učestvuje na fudbalsko-muzičkom festivalu "Art fudbal".

Kusturica je na stadionu Lokomotiva održao i koncert sa svojim "No smoking orkestra".

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu