•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

El Lobo (2004)

"El Lobo" je zanimljiv i napet triler baziran na istinitoj priči o Mikelu Lejarzi, tajnom španskom agentu u redovima baskijske organizacije ETE, koji je otkrio i ubio gotovo četvrtinu njihovih ljudi. Vrlo dobro osmišljen i režiran film je uverljivo svedočanstvo o nemilosrdnim aktivnostima i postupcima uobičajnim za tadašnje tajne službe - baskijsku ETU i Španiju. Režiju potpisuje francuski i španski reditelj Miguel Courtois, poverivši glavnu i vrlo zahtevnu ulogu poznatom španskom glumcu Eduardu Noriegi.

Sredinom sedamdesetih godina, u Francovoj Španiji, Txema (E. Noriega), baskijski građevinski radnik je uhapsen zbog povezanosti s nekim teroristima koji su upravo počinili ubistvo. Tajna služba smatra ga idealnim kandidatom za špijuna u ETI. U početku nije zainteresovan, ali kako ga pritiskaju ozbiljni novčani problemi, prisiljen je da uzme njihov novac i prihvati zadatak.

Uzima konspirativno ime Lobo i postaje aktivan član bande, preduzimajući sve korake da zadobije poseban status i pridobije poverenje vođa. Tokom svojih aktivnosti, on otkriva da grupa ima duboku unutarnju podelu između onih koji ne žele da učestvuju u oružanim borbama i biti samo pasivni članovi i onih koji žele nastaviti terorističke aktivnosti i dovesti do oslobođenja Baskije. I podele uzrokuju sukobe, često i krvave. Uskoro, ubiju španskog premijera Blanca, na šta državni čelnici spremaju napad na ETU i Baske...

Žanr:triiler
Godina:2004
Reziser:Miguel Courtois
Scenario:Antonio Onetti
Uloge:Eduardo Noriega, José Coronado, Mélanie Doutey
Uzrast:R
Award:2 nagrade i 10 nominacija
Studio:Castelao Producciones, Mundo Ficción
Zemlja:Spain
Jezik:španski
Trajanje:125 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...