•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

A Bridge Too Far (1977)

Sir Richard Attenborough ("Shadowlands") okupio je impozantnu glumačku ekipu, među kojima se nalaze Sean Connery, Gene Hackman, Michael Caine, Anthony Hopkins i Robert Redford, kako bi na velike ekrane preneo knjigu Corneliusa Ryana koja se bavi istinitim događajima Bitke za Arnhem.

Saveznici imaju plan osmišljen da završi Drugi svetski rat do kraja 1944. On je riskantan, ali se čini da je praktičan… na papiru. Plan je poznat kao Operacija Market Garden. Britanski i američki padobranci, njih 35 000, trebaju se spustiti u istočnu Holandiju i od tamo osigurati šest glavnih mostova koji vode u srce Nemačke. Zastrašujuća britanska snaga određena je da susretne padobrance.

Kombinirajući te dve snage, prema planu potom trebaju brzo prodreti u ključna nemačka industrijska područja i uništiti fabrike za ratnu proizvodnju. Ali stvari se retko kada odvijaju prema planu, a ova kompleksna šema nije tome izuzetak. Loš dizanj, problemi s egom i surove vremenske prilike uzimaju danak i pretvaraju ono što je moglo biti nadmoćna pobeda u neverovatan poraz.

Žanr:drama, istorijski, ratni
Godina:1977
Reziser:Richard Attenborough
Scenario:Cornelius Ryan, William Goldman
Uloge:Sean Connery, Ryan O'Neal, Michael Caine
Award:3 BAFTA nagrade, 4 nagrade i 4 nominacija
Box office:50.8M USD
Studio:Joseph E. Levine Productions
Zemlja:United States
Website:www.mgm.com/#/our-titles/276/A-Bridge-Too-Far/
Jezik:engleski
Trajanje:175 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...