•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Oskar Orsona Velsa prodat na aukciji

Da li se sećate kultnog filma "Građanin Kejn" (Citizen Kane)? Verovatno, ako ste pravi filmofil, ovaj film gledali više puta, a ako niste, onda ovaj klasik nikako ne bi ste smeli da propustite. Orson Vels je osvojio Oskara za ovaj film pre tačno 70 godina, ali poenta ove vesti nije u samom filmu već u figuri koja je imala svoju burnu istoriju.

Orson Vels je prvo mislio da je izgubio ovu figuru da bi se Oskar pojavilo posle njegove smrti 1985. godine. Njegova ćerka Beatrisa je dobila nazad očevog Oskara posle suđenja 1994. godine.

Beatrisa je 2002. godine sudskim putem dobila pravo da ga proda, iako se tome protivila američka Akademija filmske umetnosti, koja organizuje ceremoniju dodele tog priznanja.
Tokom tog suđenja, Oskar je procenjen na milion dolara, a na aukciji je prodat za nešto manje, za 861.452 dolara.

Najozbiljniji potencijalni kupac, od poznatih ličnosti, je bio Dejvid Koperfild, ali na aukciji ga je pretekao anonimni kupac.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila