•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Pan's Labyrinth (El laberinto del fauno) (2006)

Kritičari su ovaj film dizali u nebesa , ali verovatno je to malo i preterano.

Samo ime filma asocira na da je u pitanju fantastika, ali ovo je prvenstveno ratna drama. Naravno da je fantastike utkana u radnju ali, ovo je ipak evropski, tačnije španski film, pa ne očekujte neku američku bajku.

Smešten u razdoblje neposredno nakon španskog građanskog rata, u 1944. godinu, 'Panov lavirint' priča je o devojčici Ofeliji (Ivana Baquero) koja se zajedno sa majkom (Ariadna Gil) seli svome očuhu Vidalu (Sergi López), okrutnom i sadističkom zapovedniku Frankove vojske. Ofelija se koristi bajkovitim pričama kako bi pobjegla od ružne svakodnevice, a njena je znatiželja jednoga dana odvede u tajanstveni lavirint gde susreće mitskoga Pana.
Osim što intrigira tematski, film opčinjava i svojom vizualnošću. Za film su izgrađena 34 različita seta i malo je toga snimano na stvarnim lokacijama. U stvaranju bajkovite atmosfere jeze, izopačenosti i potisnute seksualnosti, Del Toro se oslanjao na radove poznatog engleskog ilustratora Arthura Rackhama, najpoznatijeg po crtežima za bajke braće Grimm, Lewisa Carrolla i priče Edgar-a Allan-a Poe-a.
Na kraju napomenimo da iako je reč o fantastici, zbog mučnih i nasilnih prizora film se definitivno ne preporučuje maloj deci (ne bismo voleli biti u koži roditelja kada mu dete vidi kako kapetan Vidal sadistički ubija jednoga seljaka staklenom bocom, a ne bismo voleli biti ni u koži nesretnog mališana). 'Panov lavirint' je bajka za odrasle – u punom smislu reči!

Svakako vredi pogledati.

NNT
Žanr:drama, fantazija, ratni
Godina:2006
Reziser:Guillermo del Toro
Scenario:Guillermo del Toro
Uloge:Ivana Baquero, Ariadna Gil, Sergi López
Uzrast:R
Award:3 Oscara, 74 drugih nagrada i 62 nominacije
Box office:38
Studio:Estudios Picasso, Tequila Gang, Esperanto Filmoj
Zemlja:Spain
Website:www.panslabyrinth.com
Jezik:španski
Trajanje:119 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...