•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Tres metros sobre el cielo (2010)

“Tres metros sobre el cielo” ili kako je sa španskog prevedeno na engleski “Three Steps Over Heaven” je ljubavna priča o dvoje mladih koji pripadaju različitim svetovima. Ovo je hronika o gotovo nemogućjoj ljubavi, koju je mnogo toga osporavalo, ali nas ona svakako vodi na predivno putovanje tokom koga otkrivamo jednu iskrenu i veliku ljubav glavnih junaka.
Babi (Maria Valverde) je devojka iz višeg sloja društva koja je lepo vaspitana i iskrena. Hache (Mario Casas) je buntovni mladić, impulsivan i bezobziran, koji uživa da reskira i ne boji se ničega. Njegova strast su nedozvoljene ulične trke motorima u kojima nema nikakvih ograničenja, a on je u njima najbolji.

Babi ima 18 godina i student je za primer, savršena je kćerka, ali je iznad svega beznadežni romantik koji čeka svog princa da stigne u sjajnom oklopu. Ona provodi dane ili u školi ili sa svojim prijateljima, a najbojla drugarica joj je Pallina.

Hache je devetnaestogodišnjak koji se druži sa grupom nasilnih momaka. On je napustio roditeljski dom zato što je jako nasilan i impulsivan. Kasnije u filmu se otkriva da je preživeo neku vrstu traume, kada je saznao da njegova majka ima ljubavnika. Zato sada Hache ne poštuje roditelje, a živi sa bratom koji mu pomaže. Zajedno sa svojim prijateljem Pollo-m, on organizuje ilegalne trke motorima po gradu i to one koje su najopasnije. Isto tako, Hache uživa u tome da sa grupom svojih momaka “upada” nepozvan na zabave koje organizuju bogataška deca. Tada je srećan zato što uspe da upropasti sve, ali i pokrade sa svojim momcima sve ono što mu padne šaka. Takve zabave se pretvaraju u haos, sve se izvrće na glavačke, a Hache zna da je ostvario još jedan trijumf u svom životu.

Babi i Hache su jako različiti, njihovi svetovi su suprotni, a sudbina je namestila da se oni nekako sretnu i naravno, instinktivno uspeju da se zaljube do ušiju, a sve to samo u toku jedne godine.

Njihova luda strast će ostaviti velikog uticaja na njihove živote, ali i na umove svih onih koji ih okružuju. Ova ljubav je jaka, gotovo kao neka oluja. To je sigurno jedna od najvećih ljubavnih priča o kojoj odrasli mogu samo da sanjaju. Najbolje je to što se ona rađa između trke motora, avanturističkih upada na žurke, prvih seksualnih iskustava, nepomirljivih razlika i naravno mnogih strastvenih svađa.

Ali, kada Babi i Hache odrastu u tako različitim svetovima i kada se njihova ljubav rodi u takvoj žurbi, sudbina onda donese neočekivan obrt koji rezultira time da se njihove staze i životni putevi na kraju razdvoje...

“Tres metros sobre el cielo” je izuzetno uzbudljiva i emotivna priča, nesvakidašnja za ovo vreme i svet u kome živimo. Ona vraća veru u pravu i iskrenu ljubav za koju se vredi boriti i pustiti da srce vodi...

Autor teksta: Maja Nikolić
Žanr:drama, romansa
Godina:2010
Reziser:Fernando González Molina
Scenario:Federico Moccia, Ramón Salazar
Uloge:Mario Casas, María Valverde, Álvaro Cervantes
Award:1 osvojena, 2 nominacije
Studio:Antena 3 Films
Zemlja:Spain
Website:www.3msc.es/
Jezik:španski
Trajanje:118 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu