•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

U Velikoj Britaniji filmsko obrazovanje u školama

Britanska vlada je u nedavno objavljenom izveštaju zaključila da je 'film umetnička forma' koja bi se trebala poučavati u školama. Filmsko obrazovanje tako bi se trebao izjednačiti sa književnošću, pa bi sva deca trebala da uče istoriju britanskog filma. Osim toga, učili bi i o tehnikama snimanja filma jer se želi podstaknuti mladi da postanu scenaristi, reditelji i filmski tehničari.

Izrada novog školskog programa trebao bi biti zajednički zadatak ministarstva obrazovanja i Britanskog filmskog instituta. Britanci su sve više zabrinuti što domaći filmovi slabo prolaze u britanskim bioskopima, a nedavno se oglasio i premijer Cameron koji je predložio da se više finansiraju komercijalno uspešni britanski filmovi.

Hoće li nešto skoro i kod nas da se desi na tu temu? Mi ćemo biti zadovoljni, za početak, da konačno dobijemo barem jedan bioskop u Nišu.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...