•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako znaÄajna, ili bilo Å¡ta Å¡to se tiÄe sveta kinematografije, možete nam poslati vaÅ¡a viÄ‘enja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 reÄenica, reÄi poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima sliÄne neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Laberinto de Pasiones (1982)

“Labyrinth of Passions” (“Laberinto de Pasiones”) je komedija o višestrukim identitetima, što je generalno i jedan od Almodóvar-ovih omiljenih subjekata. U ovom filmu se govori o avanturama likova koji su ludi za seksom: Sexilia, nimfomanka i pop zvezda i Riza, gej sin lidera izmišljene zemlje na Istoku.

Njihove sudbine se prepliću i spajaju ih, a oni žele da prevaziđu njihove seksualne želje i žive srećno do kraja života na tropskom ostrvu.

U filmu je i Queti, Sexilijin “najveći fan”, koju je otac silovao. Film obiluje ljubavnim scenama i scenama seksa, a radnja je smeštena u Madrid ranih 1980. godina, tokom Movida-e madrileña-e, perioda seksualnih avantura izmeÄ‘u propasti Frankovog autoritativnog režima i otkrivanja AIDS-a.

“Labyrinth of Passions” je uhvatio duh slobode koji je u to vreme vladao Madridom i tako postao kultini film.

Almodóvar je rekao da voli ovaj film, iako je mogao mnogo bolje da ude napravljen. Najveći problem, po njemu, je ne tako puno interesantna priÄa o glavnim likovima, kao jako interesantena priÄe ostalih, sporednih likova u filmu. Upravo to postojanje velikog broja sporednih likova je ono što film izdvaja i Äini da odliÄnim.

Autor teksta: Maja Nikolić
Žanr:komedija
Godina:1982
Reziser:Pedro Almodóvar
Scenario:Pedro Almodóvar
Uloge:Cecilia Roth, Imanol Arias, Helga Liné
Uzrast:NR
Award:2 nominacije
Studio:Alphaville S.A.
Zemlja:Spain
Jezik:Å¡panski
Trajanje:100 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...