•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Lady (2011)

“The Lady” je francusko-engleska koprodukcija koju je režirao čuveni Luc Besson, a glumačku ekipu čine: Michelle Yeoh, u ulozi Aung San Suu Kyi i David Thewlis kao njen muž. Ovaj film je jedna neverovatna ljubavna priča, koja je nasuprot političkim nemirima.

“The Lady” je nesvakidašnja priča o ljubavi između bolesnog supruga Michael-a Aris-a i žene koja žrtvuje svoju ličnu sreću za svoje ljude.

Kada je Aung San Suu Kyi imala 3 godine, njen ostareli otac je poveo narod Burme u nezavisnost i bio je ubijen 19. jula 1947.godine.

Kao odrasla osoba, Aung odlazi u Englesku, pronalazi voljenog supruga i ima savršeno srećan život, sve dok je majka koja je jako lošeg zdravlja ne primora da se vrati.

Kada se ponovo nađe u Burmi, glavna junakinja shvata da njenog oca nisu zaboravili, ali i da mnogi ljudi u zemlji polažu velike nade upravo u nju. Kada posećuje svoju majku u bolnici, ona sreće mnoge ljude koji su ranjeni tokom nedavnih demonstracija. Sve to utiče na njenu političku svest.

Tako ova odlučna žena,Suu Kyi, formira političku pratiju i pobeđuje na izborima, ali kada lokalna vojska odbije da prihvati volju naroda, dolazi do toga da žele da kontrolišu Suu Kyi. Sticaj okolnosti je i takav da se porodica glavne junakinje ruši onda kada je njenom suprugu i deci zabranjeno da dođu u njenu otadžbinu, a ona je u kućnom pritvoru koji će trajati skoro jednu deceniju. Oni se ipak bore da se rad Suu Kyi prizna izvan Burme, a to je upravo i garancija da ona neće biti zaboravljena i da njen rad neće proći nezapaženo.

Upravo zbog truda svoje porodice, glavna junakinja postaje prva žena u celom azijskom svetu koja je nagrađena Nobelovom nagradom za mir.

Autor teksta: Maja Nikolić
Žanr:biografski, drama
Godina:2011
Reziser:Luc Besson
Scenario:Rebecca Frayn
Uloge:Michelle Yeoh, David Thewlis, Jonathan Raggett
Uzrast:R
Award:1 nominacija
Studio:Europa Corp.
Zemlja:France
Website:the-lady-movie-trailer.blogspot.com/
Jezik:engleski
Trajanje:132 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila