•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Bloody Mama (1970)

“Bloody Mama” je niskobudžetni film iz 1970. godine, koji je režirao Roger Corman, dok je u glavnoj ulozi Shelley Winters. Ona glumi korumpiranu majku koja ohrabruje svoju decu da se bave kriminalom. U ovom filmu se po prvi put pojavio sada već čuveni Robert De Niro kao Lloyd Barker.

Tokom 2008. godine, “Bloody Mama” je nominovan za jedan od deset najboljih gangsterskih filmova svih vremena.

Film počinje kada mladu Kate Barker (Lisa Jill) maltretiraju drugi, uključujući i njenog oca i stariju braću. Tada se nekako “preskače” čak 35 godina, gde vidimo ženu srednjih godina Kate 'Ma' Barker (Shelly Winters) koja maltretira nedužne ljude i pljačka banke sa četvoricom svojih sinova, a to su: Arthur (Clint Kimbrough), Herman (Don Stroud), Fred (Robert Walden) i Lloyd (Robert DeNiro). Sve to počinje kasnih 1920. godina, kada Ma napušta svog supruga George-a i porodičnu kuću i kreće sa svojim sinovima da se bavi kriminalom i obogati.

U najznačajnijim trenucima filma, nekoliko agenata FBI-ja i lokalna policija ulaze na farmu Baker-ovih. Tada kreće pucnjava između organa vlasti i članova bande. Dešava se i to da su: Kevin, Fred i Arthur ubijeni. Herman izvršava samoubistvo kako bi sprečio da ponovo bude odveden u zatvor. Ma je poslednja koja će biti poražena.

Autor teksta: MN
Žanr:drama, zločinački
Godina:1970
Reziser:Roger Corman
Scenario:Don Peters, Robert Thom
Uloge:Shelley Winters, Don Stroud, Pat Hingle
Uzrast:R
Studio:American International Pictures (AIP)
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:90 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...