•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Wicker Tree (2011)

„The Wicker Tree“ je britanski film iz 2011. godine reditelja Robin-a Hardy-ja. Ovo ostvarenje sadrži nekoliko sličnih elemenata sa sa filmom „The Wicker Man“ iz 1973. godine, koji je takođe režirao pomenuti Hardy, ali ovo nije ni nastavak ni rimejk ovog filma.

Radnja filma govori o Beth koja je uspešna pop pevačica i posvećena je evangelističkoj hrišćanskoj crkvi u Teksasu u Americi. Ona i njen verenik Steve oboje pripadaju grupi „Cowboys for Christ“, koja putuje u toplije krajeve kako bi propovedala hrišćanstvo.

Presveti Moriarty (James Mapes) šalje ih na put u Glasgow, u Škotsku, nadajući se da će tamo spasiti neke duše. Međutim, oni se šokoraju kada budu jako negativno prihvaćeni, čak je i veliki pas poslat da ih otera.

Nakon koncerta u lokalnoj katedrali, njima prilaze Lachlan Morrison i njegova žena Delia, koji ih pozivaju da krenu sa njima da propovedaju u njihovoj parohiji, ali i da prisustvuju proslavi koja tamo treba da se organizuje u mestu Tressock.

U međuvremenu, detektiv Orlando je poslat u Tressock, kao lokalni policajac, kako bi tajno istraživao navode o paganskom kultu. On otkriva da ljudi u ovom gradu obožavaju staru Keltsku boginju koja se zove Sulis.

Beth i Steve odlučuju da počnu sa svojim propovedanjem na Prvi maj na proslavi u selu. U nameri da impresioniraju lokalno stanovništvo, oni prihvataju da postanu da to što će postati lokalni Kralj i Kraljivca festivala, ne shvatajući koje su posledice te odluke.

Uzbudljiva i napeta priča držaće vas tokom celog filma. Možda će te i naslutiti šta se sve može desiti u filmu, ali ipak odgledajte do kraja.

Autor teksta: MN
Žanr:drama, horor, misterija
Godina:2011
Reziser:Robin Hardy
Scenario:Robin Hardy
Uloge:Brittania Nicol, Henry Garrett and Graham McTavish
Uzrast:R
Studio:British Lion Film Corporation
Zemlja:UK
Website:www.thewickertreemovie.com/
Jezik:engleski
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...