•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

House of 1000 Corpses (2003)

Od čoveka kome su horror filmovi strast, a “Texas Chainsaw Massacre” ikona kinematografije, samo se jedno i moglo ocekivati – klasican horror film. I zaista, “House of 1000 Corpses” je jedan od retkih klasicnih horora koje smo imali priliku da gledamo zadnjih godina. Bez obzira što su mnogi bili skeptični kada je ovaj projekat bio u pitanju, Robert Cummings a.k.a. Rob Zombie definitivno nije razocarao. Zombie je okupio odličnu glumačku ekipu, predvođenu već ranije spominjanim i hvaljenim Bill Moseleyem, koji sa izvrsnim Sid Heigom, Sheri Moon i Karen Black čine najluđu američku familiju koju mozete zamisliti.

Radnja filma je sledeca: četvoro tinejdžera putuje Texasom istražujuci priču o serijskim ubicama iz tog kraja. Nakon što im se auto pokvari u nekoj zabiti Bogu iza nogu usred noći, lutajući dolaze do kuće u kojoj su, pogađate, naši dobri domaćini. Radnja je, istina, prilično predvidljiva, ali se bez obzira na to mora odati priznanje Zombiju za njegov prvi igrani film, iz više razloga.

Prvi je svakako soundtrack koji je briljantan i koji stvara potpuno drugačiji ugođaj za razliku od mnogih ranijih filmova sa istom ili sličnom tematikom. Zanimljivo je da je Zombie bio izložen i velikim pritiscima da smanji ili čak ukine određeni broj scena, usled čega je morao čak i menjati distributera i čekati pune tri godine da nađe novog. Kasnije se ispostavilo da je Lions Gate Films napravio pravi potez preuzevši “House of 1000 Corpses” pod svoje, jer su rezultati na box officu uveliko premasili očekivanja. A takva doslednost je prava retkost među autorima, naročito debitantima. Stoga, svaka čast Rob! A sa kakvom je strašću snimao ovaj film pokazuje i činjenica da je nekoliko scena snimljena njegovom rukom, i što je još zanimljivije - u njegovom vlastitom podrumu. Sve su to razlozi zbog kojih Zombie zaslužuje iskreno priznanje, a i sam film mu je definitivno otvorio vrata Hollywooda, zbog čega je muziku gurnuo u drugi plan.

Na kraju, jos jednom da napomenemo da je ovo jedan od zaista retkih klasičnih horora novijeg datuma koji ne sadrže elemente trilera, drame, komedije ili erotike, za razliku od velike većine kojom nas svakodnevno zatrpavaju.

Toplo ga preporucujemo svim ljubiteljima žanra – uživanje je zagarantovano!

NNT
Žanr:horor
Godina:2003
Reziser:Rob Zombie
Scenario:Rob Zombie
Uloge:Sid Haig, Karen Black, Bill Moseley
Uzrast:NC-17
Award:dve nagrade i dve nominacije
Box office:17
Studio:Universal Pictures
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:89 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....