•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

A Better Life (2011)

“A Better Life” je američka drama iz 2011. godine reditelja Chris-a Weitz-a. Scenario je originalno bio poznat pod nazivom “The Gardener” i napisao ga je Eric Eason, na osnovu priče Roger-a L. Simon-a. 24. januara 2012. godine, glumac Demián Bichir, je nominovan za Oskara u kategoriji Najbolji glumac.

“A Better Life” počinje tako što se glavni lik Carlos Galindo (Demián Bichir) budi i kreće na posao. On radi kao baštovan, a njegov šef planira da se vrati u Meksiko i stalno nagovara Carlos-a da otkupi posao od njega, alat i kamion za rad.

Carlos-ov sin Luis (José Julián) je u srednjoj školi i zabavlja se sa Ruthie Valdez nećakom poznatog i uticajnog lokalnog vođe bande. Iako njen uticaj dovodi Luis-a u neprilike, ona ga iskreno voli i brine o njemu, a on redovno odlazi u njenu kuću posle škole i prolazi kroz bande i nasilje na ulicama. Tako da i on sam pomišlja da i sam postane deo jedne od tih kriminalnih grupa.

Luis se stidi svoga oca Carlos-a i ne želi da krene njegovim stopama, ali ga veza sa Ruthie “gura” u lošem pravcu.

Carlos zajmi novac o svoje sestre koja se zove Anita (Dolores Heredia) i otkupljuje posao od Blasco-a, ali i angažuje radnika po imenu Santiago (Carlos Linares) koji mu krade kamion. Carlos i Luis kreću u potragu za njimi saznaju da radi kao perač sudova u meksičkom restoranu. Odlaze na lice mesta, ali je taj restoran zapravo noćni klub i zatvoren je, a rodeo je u blizini. Tamo otac i sin, razgovaraju o svojim planovima i nadama vezanim za život i njihov međusobni odnos. Iskazuju želju da obojica teže boljem životu, kako glasi i naslov filma. Tada i pronalaze Santiago-a koga Luis prebija, kada saznaju da je prodao kamion.

Carlos i Luis uspevaju da ukradu svoj kamion od ljudi kojima je prodat, ali ih policija prati i hapsi Carlos-a zato što je imigrant. Stražari dozvoljavaju ocu i sinu da se vide pre nego što je deportovan, a Carlos se izvinjava svom sinu zato što nije uvek bio tu za njega. Luis obećava da će uspeti u svojim studijama, a Carlos da će se vratiti.

Film se završava scenom na fudbalskoj utakmici, kada tetka Anita i rođaci gledaju kako Luis igra. Tada vidimo i Carlos-a koji treba da ide u pustinju sa mnogim ilegalnim imigrantima i oni govore da su spremni da krenu na drugu stranu, da krenu kući.

Žanr:drama
Godina:2011
Reziser:Chris Weitz
Scenario:Eric Eason, Roger L. Simon
Uloge:Demián Bichir, José Julián, Eddie 'Piolin' Sotelo
Uzrast:PG-13
Award:nominovan za Oskara
Studio:Depth of Field
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:98 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu