•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Khodorkovsky (2011)

“Khodorkovsky” je film iz 2011. godine, čiji scenario i režiju potpisuje Cyril Tuschi. Glavne uloge u ovom ostvarenju su poverene Mikhail-u Khodorkovsky-om, Pavel-u Khodorkovsky-om i Marina-i Khodorkovskay-oj.

U filmu “Khodorkovsky” najbogatiji Rus, Khodorkovsky, izaziva predsednika Putina-a. Borba titana počinje. Putin ga upozorava, ali se Khodorkovsky vraća u Rusiju znajući da će biti pritvoren, istog trenutka kada se bude vratio.

Kada je reditelj Cyril Tuschi čuo za pritvaranje Mikhail-a Khodorkovsky-on zbog optužbe da je izbegavao da plaća porez i da je krao sopstvenu naftu, on je brzo razmotrio mogućnost da napravi film o ruskom naftnom baronu, nekadašnjem savezniku Vladimir – aPutin-a, koji je pao u “nemilost” kada je optužio vladu za korupciju i počeo da podržava opoziciju.

Ovo je dokumentarac i triler sa dobrom naracijom i vizuelnim efektima. Razumljivo je da je Khodorkovsky minimalno bio dostupan, ali je reditelj Tuschi čovek koji ima jako puno izvora i ume da se snađe i na mestima gde nije poželjan.

Tuschi je leteo na relaciji Moskva – London – Izrael, kako bi prikupio svedočenja, od prve žene Khodorkovsky-og i njihovog sina. Razgovarao je i sa kolegama iz egzila koji su prebegli u Rusiju kako bi izbegli istu sudbinu u svojim zemljama.

Sigurno je da Khodorkovsky ostaje enigma, ne samo zbog celokupnog stanja u današnjoj Rusiji, i gledalac može da očekuje neočekivano. Ovo je jako zanimljivo ostvrenje, koje svakako vredi pogledati.

Žanr:dokumentarac, biografski, drama
Godina:2011
Reziser:Cyril Tuschi
Scenario:Cyril Tuschi
Uloge:Mikhail Khodorkovsky, Pavel Khodorkovsky, Marina Khodorkovskaya
Studio:LaLa Films!
Zemlja:Nemačka
Website:www.khodorkovsky-movie.com/
Jezik:ruski
Trajanje:111 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...