•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Deep Blue Sea (2011)

“The Deep Blue Sea” je britanska drama reditelja Terence-a Davies-a, u kojoj naslovne uloge tumače Rachel Weisz, Tom Hiddleston i Simon Russell Beale. Ovo je adaptacije komada iz 1952. godine Terence-a Rattigan-a pod nazivom “The Deep Blue Sea”. Snimanje se odvijalo tokom 2010. godine.

about the wife of a Judge who engages in an affair with an RAF pilot. This film version is funded by the UK Film Council and Film4, produced by Sean O'Connor and Kate Ogborn. Filming began in late 2010 and it was released in the UK in 2011, the year of Terence Rattigan's centenary. It was released in the United States in 2012 by distributor Music Box Films.

Radnja filma je smeštena u 50-tim godinama prošlog veka i priča govori o Hester Collyer, mladoj ženi sudije Visokog suda Sir-a William-a Collyer-a, koja se upušta u strastvenu vezu sa mladim pilotom Freddie-m Page-om, koga progone sećanja iz prošlosti.

Veći deo filma se dešava tokom jednog dana u Hester-inom stanu, i to onog dana kada ona odlučuje da izvrši samoubistvo. Pokušaj da to uradi propada i ona se oporavlja, a priča o njenoj aferi i bračnom životu je prikazana kao mozaik kraktih i sporadičnih flešbekova. Ubrzo se otkriva da su u njenom braku postojala ograničenja koja su praćena nedostatkom seksualne strasti.

Kada je Hester-ina afera otkrivena, ona napušta život u luksuzu i seli se u mali londonski stan sa Freddie-m, koji je probudio njenu seksualnost, ali čija nemirna želja za uzbuđenjem nikada ne može da joj pruži ljubav i stabilnost koju joj je suprug davao. Isto tako bi bilo nepodnošljivo da se vrati životu bez strasti. Naslov filma upravo potiče od te dileme.

Ovo je odlično ostvarenje koje morate pogledati.

Žanr:drama, romansa
Godina:2011
Reziser:Terence Davies
Scenario:Terence Davies, Terence Rattigan
Uloge:Rachel Weisz, Tom Hiddleston, Ann Mitchell
Uzrast:R
Award:4 nominacije
Studio:Camberwell / Fly Films, Film4
Zemlja:United States
Website:www.thedeepblueseamovie.com/
Jezik:engleski
Trajanje:98 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...