•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ice Age (2002)

Posle filma „Dinosaurs“ iz 1999., opet ste u glečerima i tundrama ledenog doba. Unapređena tehnika grafičkog dizajna, koju i očekujemo od Disney produkcije, daje očaravajuće detalje globalnih promena i masivnih nestajanja vrsti pa čak i probleme ljudskih stvorenja. Sigurno nećete zaboraviti životinje koje se bore, karikiraju i šale se dok se priroda prikazuje u svom najsurovijem izdanju.

Ice Age prikazuje promenu koja prati život svakog stvorenja. Kako se globalna temperatura smanjuje, postaje hladnije i svako ko može da hoda, puže ili leti kreće na put bez povratka da bi preživeo. Svako živo biće danas je potomak životinja koje su tražile toplije krajeve. Ipak, nekolicina se smucala po nepristupačnim krajevima i mi srećemo one koji su ostali daleko iza nas na područjima koja opet otkrivamo bežeći od vremena.

Jaki Manfred mamut (kome glas daje Ray Romano) nepretenciozno čuva život slabog glupog prijatelja Sida (glas John Leguizamo). Manfred je spasio Sida na ledenim poljima koja se lome. Očajan i ostavljen od svoje porodice, Sid globalno smatra da duguje svoj život Manfred- u i drag je kao prijatelj. Sid ga označava kao druga i svog novog saputnika. Oni su u avanturi zajedno, spašavaju ljudsku bebu, koje je njeno pleme ostavilo. Manfred oseća da je Diego - tigar (Denis Leaary) sa njima. Diego je siguran da zna gde su ljudi i oni odlučuju da nađu ljude i bebi vrate njenu porodicu. Diego ima sopstveni karakter i nije lako juriti za njim kroz sneg i led. Manfred i Sid i Diego se veoma komično prepiru tokom filma.

Ice Age nije mongo drugačiji u odnosu na druge slične priče. Naslućujemo događaje jer nam je radnja poznata. Scenario nije fokusiran na napetoj radnji, već prirodnom pružanju podrške u nevolji, ljubavi i naraciji, kao i razumevanju. Tri glavna lika su neprestano na ivici uvrede, povređivanja i povratka jedno drugom. Sjajne šale sve vreme prate avanturu.

Ice Age je film za decu po svom naglašavanju vrednosti prijateljstva, poverenja i pripadnosti. Sigurno je da će bar isto toliko prijati i odraslima svojim načinom zabave. Ice Age nije najveće dostignuće Disney produkcije, ali je odličan i zabavan film. Ne samo gegovima, već i ironičnim primedbama, koje prate jedna drugu, gledaćete film u jednom dahu.

Žanr:Animacija, Avantura, Komedija
Godina:2002
Reziser:Chris Wedge, Carlos Saldanha
Scenario:Michael J. Wilson, Michael Berg
Uloge:Denis Leary, John Leguizamo i Ray Romano
Award:Nominacija za Oskara, 4 nagrade i 23 nominacije
Studio:Twentieth Century Fox Film Corporation,
Website:http://www.iceagemovie.com/
Jezik:English | Croatian
Trajanje:81 min
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...