•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Elena (2011)

Dobitnik specijalne nagrade žirija na kanskom filmskom festivalu, “Elena” je moderna i može se reći zaista sjajna drama. Vladimir i Elena su 60-ogodišnjaci i žive u njegovom stanu u Moskvi. On je jako bogat biznismen, dok je ona nekadašnja medicinska sestra. Budući da se udaljio od svoje hirovite kćerke, Vladimir otvoreno prezire sina i porodicu svoje supruge. Ali, kada iznenadna bolest i neočekivano okupljanje preti da ugrozi potencijalno nasledstvo njegove žene, ona mora da osmisli i sprovede u delo očajnički plan...

Elena i Vladimir potiču iz različitih okruženja. On je bogat i hladan, Elena je iz skromne porodice i jako je pitoma i poslužna. Sreli su se u kasnijem periodu svojih života i svako od njih već ima decu iz ranijih brakova. Elena-in sin je nezaposlen i u nemogućnosti da izdržava svoju porodicu primoran je da stalno traži novac od Elena-e. Sa druge strane, Vladimir-ova kćerka je nemarna mlada žena koja nije vezana za oca. Međutim, splet okolnosti je takav da se Vladimir usled srčanog udara iznenada nađe u bolnici, gde shvata da su mu dani odbrojani. Kratak i emotivan susret sa kćerkom ga dovodi do važne odluke: ona će biti jedina naslednica njegovog bogatstva. Vladimir to saopštava i Elena-i, čije nade da konačno pomogne sinu iznenada nestaju. Stidljiva i pokorna domaćica tada osmišljava plan da svom sinu i unucima da pravu priliku koju do sada u svojim životima nisu imali.

Majstoriski vođena od strane proslavljenog ruskog filmadžije Andrey-a Zvyagintsev-a, koji je bio nominovan za Zlatni Globus za ostvarenje “The Return” i uz odličnu “hičkokovsku” muziku Philip-a Glass-a, “Elena” je stilizovano istraživanje zločina, kazne i ljudske prirode.

Ovo je odlična drama koja vas neće ostaviti ravnodušnima.

Autor teksta: Maja Nikolić
Žanr:drama
Godina:2011
Reziser:Andrei Zvyagintsev
Scenario:Oleg Negin
Uloge:Nadezhda Markina, Andrey Smirnov, Aleksey Rozin
Award:5 osvojenih, 3 nominacije
Studio:Non-Stop Productions
Zemlja:Rusija
Jezik:ruski
Trajanje:109 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila