•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Snima se „Kum 4"

Koreni Novi, četvrti nastavak o italijanskoj mafijaškoj porodici snimaće se po knjizi „Porodica Korleone", koju je napisao naslednik Maria Puza Ed Falko: radnja je smeštena u 1933. godinu, a jedan od glavnih junaka je egzekutor Luka Brasi, kako prenosi dnevni list „Press“. Holivudska manija snimanja nastavaka velikih filmova još uvek ne jenjava: studio „Paramaunt", koji drži autorska prava na delo Marija Puza, potvrdio je da će uskoro početi snimanje četvrtog nastavka kultne sage o porodici Korleone.

Čelnici studija su se, posle dužih pregovora, napokon dogovorili oko snimanja novog nastavka „Kuma", piše sajt „Dedlajn". Radnja četvrtog dela vremenski će biti smeštena pre događaja u prvom delu kultne trilogije reditelja Frensisa Forda Kopole. Film je baziran na knjizi „Porodica Korleone", koja je nedavno izašla iz pera Eda Falka. Pošto se borba oko autorskih prava vodila između studija i sina Marija Puza, postignut je privremeni dogovor po kome će se zarada od filma deliti kada bude postignut konačni dogovor između dve strane. Koji će reditelj uzeti palicu i ko će igrati u filmu, još je nepoznanica. Knjiga „Kum" („The Godfather") izašla je 1969. godine i odmah postala bestseler, a njen autor Mario Puzo, kao scenarista, i reditelj Frensis Ford Kopola potpisali su jednu od najpoznatijih filmskih trilogija u kojoj su briljirali Marlon Brando, Robert de Niro i Al Paćino. Prva dva filma su ušla na sve liste filmskih remek-dela, a kult Korleonovih nije okrnjen ni lošim trećim delom, prenosi „Press“.

Iako Luka Brasi sada „spava sa ribama", a na onaj svet su, otišli Majkl Korleone, njegova ćerka, Soni i većina ostalih likova, čitaoci nove knjige i gledaoci budućeg filma moći će da se još jednom druže sa starim znancima. Početak knjige smešten je u 1933. godinu: Soni ima 17 godina, Majkl 13 a Vito Korleone 41. Tom Hejgen, budući „konsiljere", studira na njujorškom univerzitetu i radi nešto za šta je potrebna herkulovska hrabrost: spava sa ženom egzekutora Brasija, jednog od centralnih likova nove knjige. Italijanske porodice u Njujorku pripremaju se za međusobni obračun, ali i za nadolazeću opasnost u vidu sve snažnije irske mafije. Rivalstvo dve nacije ne sprečava Sonija i Toma da iskuju čvrste spone prijateljstva. Ova priča uglavnom se uklapa u već poznatu „mitologiju" sveta koji su stvorili Puzo i Kopola, i razrešava neke od misterija, kao što je poreklo Brasijevog jezivog ponašanja i načina govora, dodaje se u dnevnom listu „Press“.

Falko je, po oceni kritičara, znatno bolje obavio svoj posao od prethodnog nastavljača Puzove tradicije, Marka Vajngardnera. On je obavio perfektan posao sa zanatske strane, ali između njegove i proze Marija Puza ipak postoji nepremostiv ponor koji deli dobru zabavu od prave umetnosti. Puzo i Kopola su insistirali na opisu starog don Vita i Majkla Korleonea kao dva šekspirovska lika, od kojih prvi pokušava da pomiri duboku religioznost sa svetovnom mudrošću mafijaša, a drugi je utilitaran čovek posvećen brzom rešavanju problema.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...