•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Gary Ross

Gary Ross, rođen 3. novembra 1956. godine, je američki scenarista, reditelj i glumac. Najpoznatiji je po ostvarenjima Pleasantville i Seabiscuit, u kojima je glumio Tobey Maguire. Ross je i reditelj i koscenarista filma “The Hunger Games”, koji je imao premijeru 23. marta 2012. godine.

Ross je rođen u mestu Castro Valley, Kalifornia, kao sin scenariste Arthur-a A. Ross-a i jevrejskog je porekla.

Ross je prvo producirao ostvarenje “Big” 1988. godine za koje je bio nominovan za Oskara za najbolji originalni scenario. Takođe je nominovan i za najbolji originalni scenario 1993. godine za ostvarenje “Dave”.

Ross je krenuo da režira od ostvarenja “Pleasantville”, za koje je imao čak 3 nominacije za Oskara: najbolja režija, kostim i originalna muzika. 2003. godine je režirao, producirao i pisao scenario za film “Seabiscuit”, za koji je imao 7 nominacija za Oskara, uključujući i najbolju fotografiju. Nedavno je režirao i filmsku adaptaciju romana “The Hunger Games”. Međutim, odlučio je da ne bude reditelj nastavka ovog ostvarenja “Catching Fire”, iako se još uvek ne zna hoće li reprizirati svoju ulogu koscenariste.

Ross je producirao nekoliko filmova, počeviši od 1988. godine i filma “Big”, u kome je bio koproducent.

Filmografija:

1988 Big

1992 Mr. Baseball

1993 Dave

1994 Lassie

1997 Trial and Error

1998 Pleasantville

2003 Seabiscuit

2008 The Tale of Despereaux

2012 The Hunger Games

2013 Catching Fire

TBA The Black Lagoon

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...