•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Freedom Writers (2007)

"Freedom Writers" je film zasnovan na istinitoj priči i dnevnicima tinejdžera Long Biča u Los Anđelesu tokom najgorih rasnih nemira između bandi na ulicama.

Dvostruka dobitnica Oskara Hilary Swank glumi Erin Gruwell, čija je strast da postane nastavnica uskoro stavljena na izazov od strane crnih, latino i azijskih članova bandi koji nju mrze više nego svoje "neprijatelje". Kada Erin počne da ih sluša na način na koji nijedan od odraslih ranije nije, ona počinje da shvata da je za ove klince dovoljno preživljavanje jednog dana - i da to nisu delikventi, već tinejdžeri koji vode "rat na ulicama" započet mnogo pre nego što su se oni rodili.

Erin im pruža nešto što nisu nikad dobili od nastavnika - poštovanje.

Po prvi put, ovim tinejdžerima je ulivena nada da bi možda mogli da pokažu svetu da njihovi životi znače i da imaju nešto da kažu.

S neverovatnim interpretacijama čitave glumačke ekipe, uključujući dobitnika Zlatnog globusa, Patrika Dempseja (Grey's Anatomy) i pevača Maria, film je zasnovan na bestseleru - "The Freedom Writers Diary".

Žanr:biografski, krimi, drama
Godina:2007
Reziser:Richard LaGravenese
Scenario:Richard LaGravenese
Uloge:Hilary Swank, Imelda Staunton, Patrick Dempsey
Uzrast:PG-13
Award:1 nagrada i 1 nominacija
Box office:43.09M USD
Studio:Paramount Pictures
Zemlja:United States
Website:www.paramountpictures.fr/sites/ecrirepourexister/
Jezik:Engleski
Trajanje:123 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...