•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

District 9 (2009)

District 9 je režirao Neill Blomkamp, dobitnik Oskara kao producent. Neill Blomkamp (čovek koji je trebao da režira Halo) i izvršni producent Peter Jackson (Lord of the Rings Trilogy) su želeli filmsku adaptaciju video igre Halo, ali su napravili akciju sa vanzemaljcima.

Iako se vrlo malo pričalo o filmu, karakteri i scenografija vanzemaljaca “Prawns-a” koji posećuju Zemlju zbog ovog ili onog razloga su ovog puta zaglavili na mestu District 9 kod Johannesburga u Južnoj Africi. Marketing za District 9 je bio originalan. Na javnim mestima su kačeni posteri i flajeri koji su pored oznake ljudske vrste sadržali i telefonske brojeve kojima je moguće besplatno obavestiti nadležne o pojavi neljudskih delovanja. Nigerija se pobunila jer je to bilo moguće protumačiti i negativno shvatiti njihove ljude kao kriminalce i kanibale. Blomkampova i Jacksonova težnja na osnovu budžeta je bila da reklama ne bude opširna i informativna. Uz dobrodošlicu novi naučno-fantastični film sa vizuelno odličnim scenama i još boljim transformacijama je osvojio i uspeh i popularnost.

Film nudi interesantne vizuelne efekte, kompjuterske animacije i puno kreativnosti. Nepoverenje ljudskih bića prema vanzemaljcima, koje zovu po lokalnom nazivu vrste insekata ujedinjuje ljudsku rasu. Sa druge strane, ova neljudska vrsta živih bića je primorana da ostane na Zemlji i tako preživi. Zemljani nisu našli upotrebljivu vanzemaljsku tehnologiju na njihovom brodu, a vanzemaljski gospodari su nestali. MNU snage su spremne za odbranu koja je mehanički dovedena do savršenstva. Oni rade i ilegalne eksperimente nad nađenim oružjem. Na primer u malim konzervama je tečnost koju kada poprskate postajete insektoliki vanzemaljac. U tom istraživanju sam istraživač Wikus se razboleo i počeo da mutira u insekta. Ostala oružja koja su našli uglavnom deluju u zavisnosti od pojedinačnih DNA. Sledi niz intervencija, akcija do potpunog uništenja. District 9 i vanzemaljci se premeštaju u novu oblast još dalje od grada District 10. Kraj filma je romantičan i ako je tu bilo čak i pretpostavki da insektoliki vanzemaljci objavljuju rat.

District 9 je triler o apokaliptičnom sletanju u pustinju na Zemlji. Tehnički odlično produciran, emotivan i zabavan, nudi akciju uz uzbudljivu vasionsku imaginaciju.

Žanr:akcija, naučna fantastika, triler
Godina:2009
Reziser:Neill Blomkamp
Scenario:Neill Blomkamp
Uloge:Sharlto Copley, David James, Jason Cope
Uzrast:R
Award:14 osvojenih
Studio:TriStar Pictures
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:112 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...