•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Jada Pinkett Smith

Jada Koren Pinkett Smith je rođena 18. septembra 1971. godine i američka je glumica, producent, režiser, autor, pevač, tekstopisac i biznismen. Karijeru je počela 1990. godine kada je gostovala u sitkomu “True Colors”. Glumila je i u: A Different World, producenta Bill-a Cosby-ja, ali i sa Eddie Murphy-jem u “The Nutty Professor” (1996). Gledali smo je i u dramatičnim filmovima poput: Menace II Society (1993) i Set It Off (1996). Pojavila se u više od 20 filmova različitih žanrova, uključujući: Scream 2, Ali, The Matrix Reloaded, The Matrix Revolutions, Madagascar i Madagascar: Escape 2 Africa.

Pinkett Smith je započela muzičku karijeru 2005. godine kada je pomogla da se osnuje metal bend Wicked Wisdom, u kome je pevačica i tekstopisac. Jada Pinkett Smith je rođena u Baltimoru u Merilendu i dobila je ime po omiljenoj glumici u tv sapunici njene majke Jada-e Rowland. Glumičino poreklo je zapadno indijansko, kreolsko i portugalsko-jevrejsko. Kaže da je njena majka uvek razumela šta je ona želela i nikada joj ništa nije zabranjivala, tako da je majka ostala jako bliska sa majkom i kaže da je odnos majka-kćerka najiskreniji i jako blizak.

Pinkett Smith je diplomirala glumu i igru u Baltimoru 1989. goidne i nastavila je sa obrazovanjem u Severnoj Karolini, ali je napustila studije nakon prve godine. Preselila se u LA gde je započela glumačku karijeru.

1997. godine se udala za repera i glumca Will Smith-a i imaju dvoje dece: Jaden i Willow. Ona je i maćeha Will-ovom sinu Willard "Trey" Smith III, iz prvog braka. Njih dvoje su zajedno osnovali Will and Jada Smith Family Foundation – dobrotvornu organizaciju koja se fokusira na urbanim mladim ljudima i podršci porodice. Ovo udruženje radi sa neprofitnim organizacijama, kao što su: YouthBuild i Lupus Foundation of America.

Filmografija:

1993 Menace II Society Ronnie

1994 The Inkwell Lauren Kelly

Jason's Lyric Lyric

A Low Down Dirty Shame Peaches

1995 Tales from the Crypt: Demon Knight Jeryline

1996 The Nutty Professor Carla Purty

If These Walls Could Talk Patti

Set It Off Lita

1997 Scream 2 Maureen Evans

1998 Woo Darlene

Blossoms and Veils Raven

Return to Paradise M.J. Dc

1999 Princess Mononoke Toki

2000 Bamboozled Sloan Hopkins

2001 Kingdom Come Charisse Slocumb

Ali Sonji

2003 The Matrix Reloaded Niobe

The Matrix Revolutions Niobe

2004 Collateral Annie Farrell

2005 Madagascar Gloria

2007 Reign Over Me Janeane Johnson

2008 The Women Alex Fisher

Madagascar: Escape 2 Africa Gloria

The Human Contract Rita

2009 Merry Madagascar Gloria

2012 Madagascar 3: Europe's Most Wanted Gloria

Televizijski rad:

1990 Moe's World Natalie

1990 True Colors Beverly

1991 21 Jump Street Nicole

1991 Doogie Howser, M.D Trish Andrews

1991–1993 A Different World Lena James

2009–2011 Hawthorne Christina Hawthorne

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...