•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Pod sumnjom (1956)

Iako pripada bogatoj brodovlasničkoj porodici, Andro Narančić pridružio se pokretu otpora. Zato je završio u zarobljeničkom logoru u Južnoj Italiji.

U leto 1943. uspe da iz njega pobegne, zajedno sa trojicom meštana. Andro jedini uspe da preživi i vraća se u rodni gradić na jednom od dalmatinskih ostrva.

Tamo ga sumnjiče da je sarađivao sa okupatorom i da je pušten zbog dobrog vladanja: naime, Zane Moro, vršilac okupatorske građanske vlasti i muž jedne od njegovih tetaka, urgirao je da Andra puste iz logora, međutim, mladić je pobegao pre nego što je stiglo pomilovanje.

Moru nije u interesu da se sazna za Andrin beg, pa širi glasine da je on pušten iz logora, a i lokalni članovi pokreta otpora sumnjičavi su prema 'beguncu' i zbog njegovog građanskog porekla.

Andro se uspe probiti na oslobođenu teritoriju: njegova devojka, učiteljica Veronika, mu veruje i pomaže mu, ali komandant Siba, ljubomoran na Andru zbog njegove veze s Veronikom, nastoji ga diskreditovati...

Žanr:ratni
Godina:1956
Reziser:Branko Belan
Scenario: Branko Belan, Grga Gamulin
Uloge:Tamara Miletić, Milorad Margetić, Mirko Vojković
Studio:Bosna Film
Zemlja:Jugoslavija
Jezik:Srpski
Trajanje:105 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...