•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Birds (1963)

Advokat Mitch Brenner (Rod Taylor) upoznaje bogatu Melanie Daniels (Tippi Hedren) u San Franciscu u prodavnici kućnih ljubimaca. Brenner kupuje ptice za svoju sestru, a Melanie se pretvara da je prodavačica i pokazuje mu pogrešne ptice. Kad joj on otkrije da zna za njenu šalu ona se naljuti. Tada joj objasni da je poznaje iz suda i da zato zna da ona ne radi u prodavnici.

Kada Brenner ode, Melanie odluči da mu kupiti i odnese ptice koje je tražio. Ona se odveze u mesto Bodega Bay i tajno ubaci krletku sa pticama u kući Brennerovih. Kada se Melanie vraća preko jezera, Mitch je vidi i krene da ju dočeka sa druge strane. Ali, tokom vožnje, Melanie napadne galeb i povredi je.

Tokom sledećih dana napadi ptica se nastavljaju i svi stanovnici se zatvaraju u svoje kuće. Jedan od jačih napada bio je kada je Brennerova sestra bila u školi. Ispred škole su se počele okupljati ptice i čim su deca izašla iz škole počele su ih napadati. Deca su se na kraju uspela sakriti u zatvoren prostor i izbeći napad ptica.

Još jedan veći incident bio je na rođenadnu Brennerove sestre Kathy kada su ptice napale decu i prekinule rođendan. Tokom napada dogodila se i stravična smrt jednog farmera iz mesta kada su ptice probile prozorsko staklo i ubile ga iskopavši mu oči...

Kao i u svakom od svojih filmova, reditelj Alfred Hitchcock ima svoj cameo nastup u filmu. U ovom filmu Hitchcock se može videti kako izlazi iz prodavnice kućnih ljubimaca, gde su se Mitich i Melanie sreli, sa dva bela psa.

The Birds je kultni film legendarnog reditelja Alfreda Hitchcocka koga svakako mora pogledati svaki ljubitelj filmske umetnosti.

Žanr:horor, triler
Godina:1963
Reziser:Alfred Hitchcock
Scenario: Daphne Du Maurier
Uloge:Rod Taylor, Tippi Hedren and Suzanne Pleshette
Studio: Universal Pictures
Zemlja:United States
Website:www.universalpictures.com
Jezik:Engleski
Trajanje:119 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...