•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Objavljen program Filmskih susreta

U konkurenciji za nagrade na ovogodišnjem niškom Festivalu glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma, koji traje od 25. do 30 avgusta, biće 13 filmova, rekao je danas direktor tog festivala Srđan Savić.

Od 13 filmova većina će biti niške premijere, a film "As pik - loša sudbina" Draška Đurovića biće i srpska premijera.

Na niškom festivalu prve večeri biće prikazani filmovi "Šešir profesora Koste Vujića" i "Crna Zorica", druge "Zverinjak" i "Dr Rej i đavoli", treće "Ustanička ulica", "Praktični vodič sa pevanjem i plakanjem", kao i film "Klip" koji nije za mlađe od 18 godina i čije će prikazivanje početi iza ponoći.

Četvrte festivalske večeri biće prikazani filmovi "Parada" i "Žućko - priča o Radivoju Koraću", pete "Smrt čoveka na Balkanu" i "As pik - loša sudbina".

Dva filma, "Narcis i eho" i Frau Ajnštajn" biće prikazani u "Kupina bioskopu" od 18 časova u ponedeljak 27. avgusta, odnoso u utorak 28. avgusta, a gostujući film festivala je "Orkestar" Pjera Žalice.

Novčani iznos nagrade za najboljeg glumca festivala, "Gran pri "Naisa" je ove godine povećan i iznosiće 200.000 dinara, dok su ostale nagrade ostale na prošlogodišnjem novou.

Nosiocima nagrada za najbolju mušku i žensku ulogu, "Car Konstantin i "Carica Teodora", pripašće po 150.000 dinara, nosioci povelja biće nagrađeni sa po 100.000 dinara, a najbolji debitant i epizodista poneće po 80.000 dinara, saopštili su organizatori.

Karte za festival biće u prodaji od 15. avgusta po ceni od 2.000 dinara za komplet, a pojedinačne će moći da se kupe, ako kompleti ne budu rasprodati, tokom festivala po ceni od 400 dinara za veče.

Organizator festivala, koji se po 47. put održava u Niškoj tvrđavi, je Niški kulturni centar.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila