•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

BBC optužen za vređanje muslimana

Samo nakon prve emtiovane epizode serije "Građanin Khan" BBC je dobio 200 pritužbi u kojima se kaže kako je ta serija "ismejavanje islama", stvara stereotipe o Azijatima i pokazuje nepoštovanje prema svetoj knjizi Kuranu.

Scena koja je posebno izazvala ljutnju je kada Khanova ćerka, nakon što je čula da dolazi njen otac, brzo stavila nikab i uzela Kuran da čita.

Autor serije iz šest delova, čija je prva epizoda emitovana u ponedjeljak u 22:35 na BBC1, je britanski musliman Adil Ray, koji igra glavnu ulogu.

"Ovo je užasan stereotip, ignorisanje i prestrašno je", rekao je jedan od gledalaca.

U komediji glumi zvezda serije "My Family" Kris Marshall, koji glumi menaždera crkve i Shobu Kapoor, koja glumi Khanovu ženu. Serija ismejava Khana, koji sebe smatra vrlo važnom osobom i misli da ima vrlo važnu poziciju u zajednici i poslovnom svetu.

Kritičari su kazali kako ova serija ponavlja stereotipe o britanskim muslimanima.

"Građanin Khan je imao odličan početak, gledalo ga je 3,6 miliona ljudi. Nova komedija uvek izazove različite rekacije publike. Karakteri su komični i nisu zamišljeni kao predstavnici zajednice".

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...