•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Chronicles of Riddick: Dark Fury (2004)

Riddickove hronike: Mračni bes (eng. The Chronicles of Riddick: Dark Fury) je američki animirani film iz 2004. Film koji je režirao Peter Chung, je bio distribuiran isključivo u obliku DVD izdanja. Glas Richardu B. Riddicku, u ovom filmu, je posudio sam Vin Diesel.

Nedugo nakon što su pobegli s planete, u filmu Planet tame, Riddick, Jack i Abu bivaju pokupljeni od strane jednog svemirskog broda. Ali njihovo veselje kratko traje, jer ubrzo otkrivaju kako je to zapravo plačenićki brod, što zapravo Jackovu primedbu s kraja prethodno spomenutog filma pretvara u proročanstvo ("Prvo si dečak, potom si devojka a sada si vidovnjakinja."). Iako Riddick pokušava skriti svoj identitet od plaćenika, oni ga ubrzo otkrivaju uz pomoć analize njegovog glasa. Zarobljeni od strane plaćenika, trio glavnih junaka ubrzo otkriva kako njihovi tamničari imaju neobične i vrlo neugodne planove za njih. Vlasnica broda, Antonia Chillingsworth (Tress MacNeille), je kolekcionarka kriminalaca, koja na svoje trofeje-kriminalce, koje drži u smrznutom obliku, gleda kao na umetnička dela. Ali, uprkos tome što su smrznuti, oni su živi i pri potpunoj svesti. Za prethodno spomenutu kolekcionarku, Riddick predstavlja vrhunsko remek-delo koje ona želi dodati u svoju kolekciju. Kako bi izbegli sudbinu okrutniju od smrti same, Riddick, Jack i Abu se moraju suočiti i pobediti, ogromnu vojsku ljudolikih i neljudolikih stvorenja, koju ona ima na svome raspolaganju.

Ovaj film donosi vrlo važan razvoj lika po imenu Jack (koji u filmu Riddickove hronike postaje Kyra). Naime, na samom kraju filma ona otkriva svoju nasilnu stranu i to u trenutku kada ubija vlasnicu broda, koja se upravo spremala ubiti Riddicka. Međutim, novootkrivena strana Jack-a (Kyre) zabrinjava Riddicka.

Mračni bes ponovno okuplja Vin Diesela s drugim članovima originalne glumačke postave iz Planeta tame (Rhiana Griffith, Keith David). Takođe, film nam predstavlja i novi lik po imenu Toombs (Nick Chinlund), koji će se potom još pojaviti i u filmu Riddickove hronike.

Žanr:akcija, animirani, naučna fantastika
Godina:2004
Reziser: Peter Chung
Scenario: David Twohy
Uloge: Vin Diesel, Rhiana Griffith, Keith David
Studio: Universal Home Video
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:35 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...