•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Fearless (1993)

Lice straha (eng. Fearless) je američka drama iz 1993. godine koju je režirao Peter Weir, a za koju je scenario napisao Rafael Yglesias prema vlastitom romanu. Film je u potpunosti snimljen u Kaliforniji.

Glumica Rosie Perez za svoju je ulogu Carle Rodrigo bila nominovana u kategoriji najbolje sporedne glumice za prestižnu filmsku nagradu Oscar. Film je ušao u službenu konkurenciju filmskog festivala u Berlinu. Uloga Jeffa Bridgesa kao Maxa Kleina u filmu često se smatra njegovom najboljom glumačkom performansom u karijeri. Radnja filma temeljena je padu aviona 832 kompanije United Airlines.

Tokom poslovnog putovanja, Max Klein (Jeff Bridges) preživljava avionsku nesreću na putu iz San Francisca do Houstona. Dok je avion sletao, Max se neobjašnjivo pomorio s činjenicom da će umreti. To otkrivanje navelo ga je da i druge putnike pokuša da umiri, a takođe je otišao da sedne i pored dečaka Byrona Hummela (Daniel Cerny) koji je putovao sam. Psihološka trauma tog događaja transformiraće njegovu ličnost pa će Max ući u alternativno stanje svesti, razmišljajući o svom životu iz druge perspektive i postavši opterećen egzistencijalnim pitanjima života i smrti...

Film Lice straha uglavnom je dobro prihvaćen od strane kritičara. Na popularnoj Internet stranici Rotten Tomatoes film ima 86% pozitivnih ocena s prosečnom ocenom od 7.7/10.

Žanr:drama
Godina:1993
Reziser:Peter Weir
Scenario: Rafael Yglesias
Uloge:Jeff Bridges, Isabella Rossellini, Rosie Perez
Uzrast:R
Award:7 osvojenih
Studio: Spring Creek Productions
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:122 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu