•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

'Smrt čoveka na Balkanu' premijerno 14. novembra u bioskopu “Vilin Grad” uz prisustvo glumaca

Nakon uspešne festivalske turneje, film „Smrt čoveka na Balkanu“, višestruko nagrađivanog reditelja i scenariste Miroslava Momčilovića , premijerno će biti prikazan u bioskopu Vilin Grad“ 14. novembra u 20 časova. Svečana premijera zakazana je za 16. novembar u Sava centru u Beogradu, tako da će Nišlije prve u Srbiji imati priliku da pogledaju ovo domaće ostvarenje.

Premijernoj projekciji u bioskopu „Vilin Grad“ prisustvovaće glumci Emir Hadžihafizbegović i Branislav Trifunović i reditelj i scenarista filma Miroslav Momčilović, a nakon filma pokloniće se niškoj publici.

„Smrt čoveka na Balkanu“ je crna je komedija o balkanskom mentalitetu. Povod za tragikomični razvoj događaja u filmu je samoubistvo usamljenog kompozitora pred web kamerom svog računara. Privučeni zvukom pucnja u stan dolaze njegove komšije, koje provode vreme u stanu, čekujući da stignu hitna pomoć i policija. Sve vreme ih snima web kamera, a da oni toga nisu ni svesni. Dok čekaju prekraćuju vreme tako što piju, jedu i igraju šah. Evociraju uspomene na pokojnika, sažaljevaju ga, dižu u nebesa njegovu muziku, iako sve vreme ne mogu da se sete njegovog imena. Događaji poprimaju drugi tok nakon što shvate da je kamera na računaru uključena i da ih sve vreme snima. Polako otkrivamo ličnost pokojnika, kao i jednu širu, satiričnu sliku našeg društva.

U ovom filmu sve se dešava u jednom stanu, u jednom danu. U jednom kadru. Čitava priča je snimljena iz perspektive web kamere. Filmsko i životno vreme se poklapaju - traju 80 minuta. Kao autora zanimale su me svi događaji u jednom stanu nakon nečijeg samoubistva. Pošto svaki rez u filmskom jeziku označava neki protok vremena, ja sam ovu priču snimio u jednom kadru u nameri da napravim jednu hiperrealističku sliku okruženja i vremena u kojem živim.“ – ističe Momčilović.

Karte su u pretprodaji po ceni od 290 dinara, a informacije o filmu mogu se naći i na adresi www.vilingrad.rs.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...