•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Žarko Laušević ponovo na filmu, snimaće u Rusiji, Srbiji i na Kosovu

Scenarista i reditelj Stojan Stojčić priprema film „Atoski vrtovi 2020. - Kolevka noćnih vukova na Kosovu“, u kome će glavnu ulogu igrati Žarko Laušević. Ovo će biti povratak našeg popularnog glumca koji godinama živi u Americi, piše Puls.

"Žarko je igrao i u mom prvom filmu (1989) „Atoski vrtovi - preobraženje“. Tada je imao 29 godina, a sada 52. Biće fenomenalno videti ga u nastavku tri decenije kasnije. Mi smo prijatelji i Žarko jedva čeka da snima nešto veliko, a od ovog filma veće ne može biti", priča Stojan Stojčić.

Žarko Laušević u filmu će tumačiti ikonopisca Savu, koji sa Kosova odlazi na rok koncert u Rusiju.

"Žarko će na neki način igrati samog sebe. Mnoge njegove životne situacije ćemo iskoristiti i u filmu", otkriva reditelj.

Stojčić ističe da se drama „Atoski vrtovi 2020“ dramaturški oslanja na tri kultna igrana filma: „Sedam samuraja“, „Sedam veličanstvenih“ i „Andrej Rubljov“.

"Iz ta tri filma sam koristio najbolje dramaturške sekvence koje po meni odgovaraju našoj priči. Pored Lauševića, u filmu će glumiti i Petar Božović, Milutin Karadžić, Tanasije Uzunović, Snežana Savić, Neda Arnerić...", otkriva Stojčić.

Snimanje „Atoskih vrtova...“ planirano je za april u Novorusiji i trajaće šest nedelja, a deo će biti sniman i u Nišu i na Kosovu. Reč je o koprodukciji „Koktebela“ (Rusija) i „Serbija film prodakšena“, a planiran budžet je dva miliona eura. Muziku za film će raditi Bora Đorđević.

"Paralelne premijere filma se planiraju na jesen u Moskvi i Beogradu, ali će pretpremijera biti održana na Kosovu. Nadam se da ćemo to upriličiti na otvorenom u okolini nekog manastira. Zanimljiv je podatak da će 70 odsto filma biti snimano na ruskom jeziku, a 30 odsto na srpskom", naglašava reditelj.

Website:vijesti.me
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...