•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

18. Festival autorskog filma posetilo preko 25 000 posetilaca

Tokom 18. Festivala autorskog filma, koji je svečano zatvoren sinoć u Domu omladine, prikazano je 48 filmova iz 15 zemalja u 8 sala i u okviru 6 festivalskih programa (glavnom i 5 pratećih). Festival je posetilo preko 25 000 gledalaca, a pratilo ga je 200 akreditovanih novinara, filmskih kritičara i filmskih radnika.

To je najposećenije izdanje ove manifestacije u njegovoj osamnaestogodišnjoj istoriji.

Gran pri festivala, „Aleksandar Saša Petrović“, četvoročlani međunarodni žiri dodelio je portugalskom filmu „Tabu“ reditelja Miguela Gomeša, nagrada za najboljeg reditelja dodeljena je francuskom reditelju Leosu Karaksu, a specijalno priznanje žirija otišlo je filmu „Svi u našoj porodici“ rumunskog reditelja Radua Žudea.

Žiri su činili prošlogodišnji dobitnik gran prija „Aleksandar Saša Petrović“, reditelj Pablo Đorđeli, rediteljka Maja Miloš, scenarista Anders Avgust i producent Jorgos Curgijanis.

Prateći programi u Muzeju kinoteke – „Autori predstavljaju“, „Autorski svet Miše Radivojevića“ i „Kralj majmuna“ traju i 5. decembra.

U okviru programa „Autori predstavljaju“ danas će se u 17h predstaviti Petar Lalović sa filmom „Beogradska oaza“ i makedonski reditelj Siniša Evtimov sa omnibusom „Skopje remixed“.

Tokom 5. decembra najgledaniji filmovi sa festivala biće prikazani kao „FAF na bis“ u Dvorani kulturnog centra i bioskopu „Fontana“.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...