•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ice Spiders (2007)

Ledeni paukovi (engl. Ice Spiders) je američki naučno-fantastični film iz 2007. premijerno prikazan 9. juna te godine na kanalu Sci Fi.

Mladi skijaš koji se priprema za Olimpijadu, odlazi na planinu u skijaški centar sa trenerom i članovima svog tima. Sezona je na izmaku, ali u hotelu u kome se odseli ipak ima gostiju o kojima se brine i bivši učesnik Olimpijskih igara, a sada instruktor skijanja, Daš. Jedan drugome privlače pažnju zbog sporta kojim se bave, ali Dašu na drugačiji način privlači pažnju i mlada doktorka, biolog, koja radi u dobro čuvanom institutu nedaleko od centra. Ono što Daš i ostali ne znaju je da doktorka radi na tajnom vladinom projektu čiji je cilj da se odgaje pauci gigantskih razmera. Nevolje počinju kada se pet takvih stvorenja oslobodi...


Na sajtu suite101.com i scenario i gluma su dobili jako loše kritike. Iako su pojedini momenti okarakterisani kao napeti, navedeno je da je film „pun problema“, te da je konačni rezultat loš. Sajt navodi kako film počinje sa dva najgora lovca svih vremena; iako jedan od njih gađa lukom i strelom u prilično veliku metu (džinovskog pauka koji ih je iznenadio), nikako ne uspeva da je pogodi. Potom, trener koji je doveo svoje pulene na obuku, uopšte nije sa njima tokom treninga. U jednoj sekvenci filma se vidi kako viče na njih sa žičare, dok momci skijaju na stazi ispod. Trka između bivšeg i aktuelnog Olimpijca je okarakterisana kao nepotrebna, jer nema nikakvog uticaja na kasnije zbivanje u filmu i tu se zapravo film na trenutak prekinuo. Jedino što je dobro u toj sceni je dobro snimljeno skijanje niz obronke planine. Razlog da se džinovski pauci odgajaju kako bi se spasio svet je ismejan na sajtu, posebno jer je objašnjeno da je mreža koju proizvode veoma jaka, mada su likovi uspevali bez problema da je pokidaju. Navedeno je i da je čudno što je naoružano obezbeđenje instituta bilo van, a ne unutar zgrade. Oni su priskočili u pomoć tek kada se oglasio požarni alarm, ali je ostalo nejasno kakve mere postoje unutar zgrade u slučaju pravog požara. Gluma pripadnika obezbeđenja, odnosno njihovi pokreti i gestikulacija su opisani kao neuverljivi. Jedino je pohvaljena gluma njihovog vođe koga tumači Thomas Calabro. Takođe su i drugi glumci, što glavni, što sporedni, opisani kao loši, a jedan od njih i kao „najlošiji glumac koji se ikada pojavio na filmu“. Još neke nelogičnosti u filmu su i što se potenciralo da je paucima hladno u toj oblasti, iako su vojnici bili u kratkim rukavima, a i drugi likovi su bili „tanko“ obučeni. Potom, Daš, trener, u jednom trenuktu je izjavio da je bio u marincima dvanaest godina. On je takođe zdrobio kost noge na Olimpijadi, što mu je „oduzelo“ dve godine, što bi sa godinama oporavka i radom u hotelu u zbiru dalo previše godina za one koje bi glumac mogao da ima.

I sajt bisforbrains.com priznaje da osim pristojne priče nema baš mnogo komplimenata koji bi se mogli uputiti autorima filma. Ono što bi film ovakvog žanra morao da ima; uzbuđenje, energiju, kao i to da šokira i intrigira, naprosto nedostaje. Pauci su opisani kao da su „sa gerijatrije“, odnosno da su suviše spori, te je spas aktera zavisio od njihove spretnosti. Likovi koji su prvi nastradali, Roki i Bob, nekako su „zaboravili da hodaju“. Takođe, sajt navodi da njih dvojica nisu dovoljno arogantni i bahati da bi njihova smrt bila „zadovoljavajuća“. Uz sve ostale navedene nedostatke filma, sajt zaključuje da se u filmu ne dešava ništa zanimljivo i preporučuje da se film ne pogleda. Na sajtu blogcritics.org je navedeno da je u filmu prisutno čak deset klišea, među kojima i genetički eksperiment koji prikriva vlada, nabusiti tinejdžeri i ludi naučnik. Specijalni efekti su okarakterisani kao loši, bez obzira da li su rađeni posredstvom kompjutera ili ne. Na sajtu je iskazano čuđenje zašto bi vlada odabrala da takav eksperiment sprovodi blizu popularnog odmarališta, a i zašto je bilo potrebno toliko vremena nakon masovnih ubistava da bi meštani shvatili da uopšte postoji problem. I na sajtu 7mpictures.com se navodi da su specijalni efekti prilično loši i čak se upoređuju sa onima iz pedesetih godina prošlog veka, a i da film ne nudi brilijantnu glumu, radnju, kao ni bilo kakvu nadu da će osvojiti prestižnu nagradu. Međutim, zadovoljava kriterijume niskobudžetne zabave, koju je moguće da gledaju i deca jer nema suviše ekstremnih scena.

Žanr:horor, naučna fantastika
Godina:2007
Reziser: Tibor Takács
Scenario:Eric Miller
Uloge:Patrick Muldoon, Vanessa Williams, Thomas Calabro
Uzrast:R
Studio: Sci Fi Pictures
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:90 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...