•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Postman Always Rings Twice (1981)

Poštar uvek zvoni dvaput (engl. „The Postman Always Rings Twice“) je američki kriminalistički triler iz 1981. godine sa Džekom Nikolsonom i Džesikom Lang u glavnim ulogama. Snimljen je po istoimenom romanu Džejmsa M. Kejna, i kao rimejk filma iz 1946, sa Lanom Terner u ulozi Kore Papadakis.

Film je poznat po kultnoj sceni seksa na kuhinjskom stolu, u brašnu. Ona je toliko stvarna da je publiku bilo teško ubediti da do seksa između Langove i Nikolsona zaista nije došlo. Sami glumci potvrdili su da je u pitanju samo gluma, međutim, mesta za kontroverze ostavlja činjenica da su na snimanju te scene bili prisutni samo reditelj i snimatelj — svim ostalim članovima ekipe bio je zabranjen pristup. Ovo je prvi veliki erotski triler osamdesetih i devedesetih. Usledili su Fatalna privlačnost (Glen Klous i Majkl Daglas), Devet i po nedelja (Miki Rork i Kim Bejsinger), Boja noći (Brus Vilis i Džejn Marč), Niske strasti (Šeron Stoun i Majkl Daglas) i drugi.

U malu tavernu Nika Papadakisa dolazi stranac koji naručuje doručak ali nema para da ga plati. Grk mu ipak daje hranu, ali zauzvrat traži da ovaj počne da radi za njega. Frenk pristaje na ponudu i počinje da radi kao fizički radnik. Ubrzo se između njega i vlasnikove žene Kore rađa seksualna privlačnost, koju potom i ostvaruju, te počinju da kuju plan kako da ubiju njenog muža.

Poštar uvek zvoni dvaput je kultni film koji svakako trebate pogledati ako već to niste učinili.

Žanr:krimi, drama, triler
Godina:1981
Reziser:Bob Rafelson
Scenario: James M. Cain
Uloge:Jack Nicholson, Jessica Lange, John Colicos
Uzrast:R
Award:1 osvojena
Studio: CIP Filmproduktion GmbH
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:122 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...