•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Jessica Chastain

Džesika Častejn (engl. Jessica Chastain, rođena kao Džesika Hauard, 29. marta 1981) je američka filmska, televizijska i pozorišna glumica. Polet u njenoj karijeri počinje 2011. godine, kada je igrala u čak sedam filmova, između ostalih i u kritičkom i komercijalnom hitu Služavke.

Džesika je rođena sa prezimenom Hauard, ali je kasnije preuzela Častejn, pseudonim njene majke koja se bavila veganstvom. Častejnova je jedno od petoro dece, a njen otac je radio kao vatrogasac. Pohađala je njujoršku školu The Juilliard, gde je išla na dramske sekcije i učestvovala u studentskim predstavama. To joj je obezbedilo prve angažmane u pozorištu.

Projekat sa kojim počinje karijera Častejnove je bila TV–serija Mračne senke iz 2004. gde je igrala Kerolajn Sodard. Nakon toga dobija manje uloge u serijama Red i zakon i Urgentni centar, a 2008. prvu filmsku ulogu. Radi se o filmu Džolin koji prikazuje život zlostavljane tinejdžerke koja iz loših ide u gore ljubavne veze, uništava svoj život među narkomanima, lezbijkama i psihopatama. Godine 2011. počinje njen vrtoglavi uspon u Holivudu, sa čak šest komercijalno i kritički uspešnih filmova. Častejnova je najpre snimila naunofantastičnu dramu Drvo života, gde igra pored Breda Pita i Šona Pena. Bila je u ulozi majke koja pokušava da posreduje između svog supruga i njihove dece, što uopšte nije lako s obzirom na to da se otac dosta autoritativno odnosi prema sinovima, koji se sve više udaljuju od njega. Potom je u filmu Služavke glumila dobrodušnu, ali ekscentričnu Siliju Fut, koju je konzervativni gradić na američkom Jugu odbacio zbog njenog nemoralnog braka. Silija je naime preotela dečka glavne devojke u gradu, neposredno pred njihovo venčanje. Film je smešten u šezdesete godine dvadesetog veka, a potpisuje ga velika, pretežno ženska, glumačka postava na čelu sa Vajolom Dejvis i Emom Stoun. Iste godine igrala je i u trileru Dug sa Helen Miren, psihološkom trileru Sklonište, kriminalističkoj drami Teksaška polja smrti. Al Pačino je Častejnovoj poverio naslovnu ulogu u filmu Saloma, prvom u karijeri koji je režirao, a za koji je scenario napisan po istoimenom romanu Oskara Vajlda. U režiserskom debiju Rejfa Fajnsa, filmu Koriolan, Džesika tumači lik Virgilije. Za sve ove uloge je uglavnom dobijala nagrade za glumačko otkriće godine ili za najbolju sporednu glumicu (na Holivudskom filmskom festivalu, po mišljenju njujorških i losanđeleskih filmskih kritičara...), a krajem godine dobila je mnogo veće priznanje u vidu nominacija za Nagradu Udruženja filmskih glumaca, Nagradu filmskih kritičara, Zlatni globus i Oskara za najbolju glumicu u sporednoj ulozi, u filmu Služavke.


Filmografija:
Actress (27 titles)
???? Good People (rumored) (pre-production)
2013 The Disappearance of Eleanor Rigby: Hers (post-production)
2013 The Disappearance of Eleanor Rigby: His (post-production)
2013 Mama
2012 Zero Dark Thirty
2012 Tar
2012 Lawless
2012 Madagascar 3: Europe's Most Wanted
2011 Texas Killing Fields
2011 Wilde Salome
2011 The Help
2011 The Tree of Life
2011 Coriolanus
2011 Take Shelter
2010/I The Debt
2010 Agatha Christie's Poirot (TV series)
2010 The Westerner (short)
2009 Stolen
2008 Jolene
2007 Journeyman (TV series)
2006 Blackbeard (TV movie)
2006 The Evidence (TV series)
2006 Close to Home (TV series)
2005-2006 Law & Order: Trial by Jury (TV series)
2005 Dark Shadows (TV movie)
2004 Veronica Mars (TV series)
2004 ER (TV series)

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...