•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Andrew Dominik

Endrju Dominik (eng. Andrew Dominik) rođen je 7. oktobra 1967. godine u Velingtonu, Novi Zeland.

Endrju Dominik je diplomirao filmsku umetnost na Swinburne Film School 1988., posle čega je radio reklame i muzičke spotove. Poznat je kao reditelj, hvaljene i nagrađene nizom priznanja, drame The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007) sa Bredom Pitom i Kejsijem Aflekom. Rediteljski prvenac mu je Chopper, zasnovan na biografiji zloglasnog australijskog kriminalca Čopera Rida. Naišao je na pohvale kritike i osvojio je niz australijskih filmskih nagrada.

S Džejn Kampion je sarađivao na filmu Bright Star, a 2008. snimio je prvi film Glendin Ivin Last Ride, i Skot Hiksov The Boys Are Back, sa Klajvom Ovenom.

Filmografija - režiser:
???? Blonde (pre-production)
2012 Killing Them Softly
2007 The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford
2000 Chopper

Filmografija - scenario:
???? Blonde (screenplay) (pre-production)
2012 Killing Them Softly (screenplay)
2007 The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (screenplay)
2000 Chopper (written by)

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...