•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Fellini Satyricon (1969)

Satyricon je italijanska nadrealna drama iz 1969. koju je režirao Federico Fellini po romanu Petroniusa iz 60. godine nakon Hrista. Film nema prave radnje nego je sastavljen od hrpa epizoda koje se odvijaju u antičkom Rimu, i zbog toga su mnogi kritičari bili različitog mišljenja u vrednovanju ostvarenja.

Antički Rim u doba Nerona. Studenti Encolpius i Ascyltos se dosađuju i stalno traže nova hedonistička iskustva, ne srameči se i homoseksualnih odnosa. Potuku se za naklonost androginog dečaka Gitona. Encolpius izbavi Gitona od ropstva ludog pozorišta ali ovaj izabere Ascyltosa koji sa njim provede noć. Potres uništi grad i spasi Encolpiusa od samoubistva. U sledećem prizoru Encolpius razgledava neku vrstu muzeja i uživa u raskošnoj gozbi sa imperatorom Pompejom. Encolpius, Ascyltos i Giton se nađu kao robovi na brodu za kapetanovu zabavu, ali bivaju oslobođeni kada ovaj biva smaknut. Kasnije pomognu lopovu da otme hermafrodita proroka iz hrama, ali taj umre od žeđi. Za kaznu, Encolpius se nađe u borbi sa Minotaurom u nekom lavirintu, a kasnije postane impotentan zbog prokletstva boga Priapusa (njegov “mač je otupio”) pa krene u Afriku po vešticu Onoteju kako bi ga ova izlečila...

“Satyricon” je polarizirao kritiku više nego većina Fellinijevih ostvarenja – jednima se učinio kao briljantan surealni film, dok su ga drugi odbacili kao suludu i nategnutu besmislicu.

Žanr:drama
Godina:1969
Reziser:Federico Fellini
Scenario: Petronius
Uloge:Martin Potter, Hiram Keller, Max Born
Uzrast:R
Award:6 osvojenih
Studio: Produzioni Europee Associati (PEA
Zemlja:Italija
Jezik:Italijanski
Trajanje:128 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila