•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Motorcycle Diaries (Diarios de motocicleta) (2004)

Dnevnik motocikliste (šp. Diarios de motocicleta) ja biografski film snimljen 2004. godine.

Film pripoveda priču o motociklističkom proputovanju Južnom Amerikom mladog Ernesta „Če“ Gevare i njegovog prijatelja Alberta Granada (Alberto Granado). Gevara je kasnije postao čuveni marksistički revolucionar poznatiji kao Če Gevara, i film prikazuje postepeni razvoj njegovih političkih nazora, ali njegovi revolucionarni podvizi nisu pomenuti osim u napomeni na kraju.

Film je zasnovan na Gevarinoj knjizi Dnevnik motocikliste i Granadinoj knjizi „Sa Čeom po Latinskoj Americi“ (šp. Con el Che por America Latina). Gevaru igra meksički glumac Gael Garsija Bernal a Granada argentinski glumac Rodrigo de la Serna (Rodrigo de la Serna).

Film je režirao brazilski režiser Valter Sales dok je scenario napisao portorikanski dramaturgHoze Rivera (José Rivera). Snimljen je u međunarodnoj koprodukciji, u saradnji produkcijskih kuća iz Argentine, Sjedinjenih Država, Nemačke, Ujedinjenog Kraljevstva, Čilea, Perua i Francuske.

Žanr:biografija, drama
Godina:2004
Reziser:Walter Salles
Scenario: Ernesto 'Che' Guevara
Uloge: Gael García Bernal, Rodrigo De la Serna, Mercedes Morán
Uzrast:R
Award:Osvojen oskar
Studio:FilmFour
Zemlja:Argentina
Jezik:Španski
Trajanje:126 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...