•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Jee-woon Kim

Jee-woon Kim (rоđen 27. maja 1964. godine) je najsvestraniji reditelj Južne Koreje i često ga zovu „majstorom žanrova“ zbog inovativnog pristupa i odličnog vladanja različitim žanrovima. Niže kritičke i komercijalne uspehe u Koreji i inostranstvu gde predstavlja korejski film.

Kim započinje snimanje filmova razradom glavne teme do najmanjih detalja, zbog čega često piše sopstveni scenario. Poznat je po načinu na koji vizuelno predstavlja priču i po svom smislu za humor koji je omogućio celom svetu da uživa u njegovim filmovima.

Nakon što se proslavio svojim rediteljskim debijem i crnom komedijom The Quiet Family, oduševio je sportskom komedijom The Foul King, o krotkom službeniku koji se noću pretvara u maskiranog i nasilnog rvača. Njegov treći film A Tale of Two Sisters odmah je privukao pažnju Holivuda i međunarodne filmske zajednice i kasnije bio adaptiran u američki The Uninvited. Novi film A Bittersweet Life, elegantni noir krimić, često se navodi kao njegovo remek-delo koje istražuje odnose različitih likova i koje je poznato po inovativnim akcionim scenama. 2008. godine snimio je orijentalni vestern The Good, the Bad, the Weird s banditima na konjima i parnim lokomotivama u Mandžuriji 1930.-tih godina, koji je postao najuspešniji film u Koreji. Zatim je nastavio sa snimanjem trilera I Saw the Devil, napetoj priči o ubistvu i osveti, s glumcima Čoi Min-sikom iz filma Oldboy i Li Bjung-hun iz filma A Bittersweet Life. Poslednja bitka je prvi Kimov film na engleskom jeziku.

Filmografija - režiser:
2013 The Last Stand
2012 Doomsday Book (segment "Heaven's Creation")
2010 I Saw the Devil
2008 The Good, the Bad, the Weird
2005 Dalkomhan insaeng
2003 A Tale of Two Sisters
2002 3 Extremes II (segment "Memories")
2001 Coming Out (short)
2000 The Foul King
1998 The Quiet Family

Filmografija - scenarista:
2012 Doomsday Book
2009 The Uninvited (motion picture "Changhwa, Hongryon" / as Jee-Woon Kim)
2008 The Good, the Bad, the Weird (screenplay)
2005 Dalkomhan insaeng
2003 A Tale of Two Sisters (screenplay)
2002 3 Extremes II (screenplay / segment "Memories")
2001 Coming Out (short)
2000 The Foul King
1998 The Quiet Family (writer)

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu