•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Atletu (2009)

Trčeći ulicama Rima 1960. godine, nepoznati bosonogi Etiopljanin zapanjio je svet osvojivši olimpijsko zlato na maratonu. Abebe Bikila je preko noći postao sportska legenda. Junak u svojoj državi i kontinentu, Bikila je bio prvi Afrikanac koji je osvojio zlatnu medalju, a četiri godine kasnije u Tokiju, postao je prva osoba u istoriji koja je osvojila dve uzastopne zlatne medalje na Olimpijskim igrama u maratonu.

Ovog vojnika i povučenog sina jednog pastira mnogi će smatrati najboljim trkačem na duge staze koga je svet ikada video. Jedne večeri dok se vraćao kući u Adis Abebu posle treninga u ruralnom delu Etiopije Bikila je učestvovao u tragičnoj saobraćajnoj nesreći posle koje je ostao paralisan od struka nadole. Ne mogavši da hoda i suočen s najvećim izazovom svog života, trudio se da održi volju za životom, i u tom procesu otkrio dublje značenje takmičenja.

Prijavljuje za takmičenje u streličarstvu na Paraolimpijadi i takmiči se kao hendikepirani vodič psećih zaprega u Norveškoj. Iako je njegova trkačka karijera doživela tragičan kraj, trka njegovog života je tek počela. Istinita priča o Bikilinoj epskoj borbi za život i sport prvi put je prikazana na velikom ekranu. Još od filma „Razjareni bik“ nije prikazan život nekog sportiste s toliko emotivne snage i kinematografskog sklada.

Žanr:biografija, drama
Godina:2009
Reziser:Davey Frankel, Rasselas Lakew
Scenario:Rasselas Lakew, Davey Frankel
Uloge:Rasselas Lakew, Dag Malmberg, Ruta Gedmintas
Studio: AV Patchbay
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:92 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...