•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

U susret Mrak filmu 5

Trinaest godina nakon što je Mrak film počeo da se prikazuje u bioskopima, serijal se nastavlja još smešnijim i strašnijim filmom od svih ranijih. Od filmova Mama do Paranormal Activity, Black Swan, Evil Dead i Sinister - nijedan nije pošteđen ovim filmom. Producent i koscenarista David Zucker i reditelj Malcolm Lee stoje iza najurnebesnijeg filma iz serijala Mrak film.

Mrak film 5 stiže pred ljubitelje horora u pravi čas - poplava horor filmova među kojima su Paranormal Activity, Mama, Evil Dead i Insidious dali su ekipi ovog filma bezbroj novih mogućnosti za parodiju. Zucker kaže: "Što je svežije sećanje gledalaca na te filmove, to bolje. Mislim da smo pogodili više meta nego ikad i da smo ažurniji nego ranije. Parodirali smo čak i Fifty Shades of Grey koji još uopšte nije ni snimljen. Toliko smo brzo ušli u krivinu da smo izleteli na trotoar i pregazili nekoliko pešaka."

Ashley Tisdale kaže: "Koji film nismo dotakli? Pa svi su ovde - Mama, Paranormal Activity, Rise of the Planet of the Apes i Black Swan. Inače se u bioskopu skrivam pod kapuljačom, ali nakon čitanja ovog scenarija mogu mirno da gledam Paranormal Activity - ne shvatam ga ozbiljno."

Simon Rex dodaje: "Ako upijate pop kulturu i filmove, možete da ih kopirate i da se s njima poigrate - i da zabavite gledaoce. O tome se radi."

Kao i ranije, svrha serijala Mrak film je - zabaviti gledaoce i ne uzimati stvari preterano ozbiljno.

Rex napominje: "Uživam u komediji, volim da budem klovn, potpuni idiot - to je zabavno. Ovo je posao iz snova. Što se mene tiče, mogu da nastavim da snimam ove filmove zauvek."

Tisdale kaže: "Najbolje je što ima tako puno malih uloga. Uvek nam se na setu pridruži neko nov i to je uzbudljivo - došli su nam Lindsay Lohan, Charlie Sheen, Mike Tyson i Katt Williams - urnebesno. Suludo."

Iako je Mrak film 5 i dalje suštinski horor, postoje trenuci kad se komedija razgrana u druge žanrove. Zucker kaže: "Uspeh glume leži u humoru - tako da nitko ne pokuša da bude komičar. Charlie je vrhunski majstor u tome. Nikad ne namigne publici niti im na bilo koji način pokaže da glumi u komediji."

Tisdale dodaje: "Ovo je najteži film u mom životu. Ova vrsta komedije je stvarno specifična. Ako pokažete da znate da ste smešni - to više nije nimalo smešno."

David Zucker je gledaocimaa otkrio ovakvu vrstu parodije filmovima Airplane! i The Naked Gun. Rex kaže: "Zucker je otkrio formulu i najbolje je primjenjuje. Mnogo drugih oprobalo se u ovom žanru, ali niko ga ne poznaje toliko dobro kao on. Svi njegovi filmovi čine impresivnu zbirku radova! On je perfekcionista i saradnja s njim je predivna, jer vas tera da ostanete koncentrisani na ono što radite."

Zucker objašnjava: "Zbog čega gledaoci već 13 godina gledaju ovaj serijal? Mislim da uživaju u zastrašujućim filmovima, da vole stvarne horor filmove. Ali, ljubitelji horora sami sebe shvataju užasno ozbiljno i baš nam to omogućava da umanjimo njihov značaj. Gledaocima se to sviđa jer osećaju popuštanje napetosti, kao da su se prepustili masaži. Uživaju u mogućnosti da se nasmeju horor filmu."

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...