•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Mama (2013)

Film 'Mama' je triler o natprirodnim stvarima koji govori o dve devojčice koje su nestale u šumi na isti dan kada je njihova majka ubijena.

Dugih pet godina njihov ujak (Nikolaj Coster-Waldau) i njegova djevojka, Annabel (Jessica Chastain), tragaju za njima. Ali kada, nekim čudom, deca bivaju pronađena živa u razrušenoj kolibi, par se pita jesu li devojke jedini gosti koje su ugostili u svojoj kući?

Žanr strave i užasa je trenutno jedan od najmanje cenjenih žanrova, verovatno zbog toga što svako bi da snima takve filmove a oni uglavnom ne ispadnu kako je planirano jer se uglavnom sve svodi na preveliku količinu nasilja, ponavljanju scena u kojima neko čudno biće iskače iz mraka ili mnoštvo beživotnih likova koji se teturaju tu i tamo i plaše publiku jer glavni glumci su već od samog starta uplašeni. Zanimljivo je kako sve više reditelja teži običnim skandaloznim detaljima dok je priča u drugom planu, ako je uopšte i ima. Film 'Mama' je izašao iz tog klišea i verovatno je jedan od najboljih filmova strave i užasa koji su se pojavili u poslednje vreme.

Tmurna i teška atmosfera prati radnju celog filma, od samog početka pa do kraja. Sivilo boja koje preovladavaju u filmu samo pojačavaju tu atmosferu. Uvodna priča je jednostavna, dve devojčice su nestale u šumi i njihov ujak ih pronalazi nakon pet godina. Čudo je kako su one same i tako male uspele da prežive, ali ispostaviće se da su imali pomoć Mame. Ko je Mama, šta hoće Mama, da li devojčice više vole svoju Mamu ili nove staraoce, sve će te to videti u ovom filmu, koji na momente prelazi čak i u dramu, ali ipak samo na momente jer je ovo prvenstveno film strave.

Specijalni efekte korišćeni u filmu nisu vrhunski ali su sasvim zadovoljavajući da bi ispunili potrebe priče i da bi i gledaoc upoznao Mamu ili ono šta je ona. U svakom slučaju oni su sasvim pristojni tako da verujemo da će gledaoci biti zadovoljni konačnim proizvodom.

Naravno, i u ovom filmu ima nekih filmskim klišeja ali oni se koriste na najbolji mogući način. U prvom planu je ovde bila sama priča i njena realizacija. Film je daleko od klasika svoga žanra, ali svakako da je prijatno osveženje u moru dosadnih filmskih pokušaja koji bi trebali da nas uplaše svojom radnjom. Mama je film strave i užasa koji ne preteruje sa ogavnim i odvratnim stvorenjima i radnjom, on svoje tamne aspekte prikazuje na vrlo nežan majčinski način.

Žanr:horor
Godina:2013
Reziser:Andrés Muschietti
Producent:J. Miles Dale, Bárbara Muschietti
Scenario:Neil Cross, Andrés Muschietti
Uloge:Jessica Chastain, Nikolaj Coster-Waldau, Megan Charpentier
Uzrast:PG-13
Award:7 nagrada i 3 nominacije
Box office:71.6M USD
Studio:Toma 78, De Milo
Zemlja:Canada
Website:www.mamamovie.com
Jezik:Engleski
Trajanje:100 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....